anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

duminica, 05.02.2023

FORTUS moare oficial după 13 ani de comă

GALERIE
fortus
 • fortus
- +

Tribunalul Cluj a acceptat cererea E.ON Energie şi a numit ca lichidator judiciar provizoriu SP „Mureş Insolvency“ SPRL.

Fortus SA intră în sfârşit în faliment după ce ani în şir a fost ţinut artificial în viaţă „legat la aparate“. Judecătorii au văzut ce era evident de foarte multă vreme şi au decis să închidă activitatea fostului colos al industriei comuniste.

E.ON Energie România SA a obţinut, ieri, aprobarea instanţei pentru dizolvarea societăţii fostului Combinat de Utilaj Greu, după ce furnizorul de energie şi gaze nu şi-a recuperat datoriile. Hotărârea din data de 24 noiembrie 2021 a fost publicată pe site-ul Tribunalului Cluj, consultat de „Ziarul de Iaşi“.

Fortus SA se află în insolvenţă din anul 2008, iar din aprilie 2015 combinatul nu a mai fost alimentat cu energie şi gaz, încetând producţia. În acest timp s-au făcut vânzări de active şi dări în plată care nu au fost văzute cu ochi buni de toate părţile implicate. Potrivit reprezentantului angajaţilor disponibilizaţi ai combinatului, plăţile creanţelor salariale „s-au făcut preferenţial“, susţinând că ar fi vorba chiar despre o „escrocherie“, având în vedere faptul că mulţi dintre cei care au lucrat în combinat încă mai aşteaptă plăţile compensatorii, drepturi băneşti care li se cuvin în urma disponibilizării.

Tribunalul a dispus sigilarea bunurilor care au mai rămas la Fortus SA. „Admite cererea de trecere în faliment a debitoarei Fortus SA formulată de creditoarea E.ON Energie România SA şi, în consecinţă: Dispune intrarea în faliment a debitoarei Fortus SA şi desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu SP „Mures Insolvency“ SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006. Dispune dizolvarea societăţii debitoare Fortus SA. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii averii de la debitoare către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, pentru data de 14 decembrie 2021. (...) Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune rapoarte lunare privind modul de îndeplinire a atribuţiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, la fiecare termen de continuare a procedurii. (...) Definitivă şi executorie“, se arată în document.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Stupida lex, sed lex!

Nicolae GRECU

Stupida lex, sed lex!

Stimaţi suporteri, nu contează că înjuraţi, aveţi grijă pe cine înjuraţi.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI)

Lunga pledoarie pro domo a tânărului asistent universitar continuă în ampla scrisoare adresată profesorului Balan, tatăl fetei pe care și‑o dorea de soție.

Blocul, pacoste sau nevoie?

arh. Ionel OANCEA

Blocul, pacoste sau nevoie?

Spre sfârşitul comunismului din România, posibilitatea obţinerii rapide a unui apartament la bloc era reală. Majoritatea populaţiei urbane trăia în cartiere de locuinţe colective. Ambiţiile partidului comunist au fost anularea proprietăţii private, demolarea caselor cu grădină şi mutarea proprietarilor în apartamente cu chirie modică. Aproape au reuşit. 

Ca piatra-n lac

Radu POPESCU

Ca piatra-n lac

Până nu demult, atunci când Rusia încă se simțea aproape ca acasă în Republica Moldova, Kremlinul nu avea prea multe bătăi de cap legate de posibilele aspirații ale Chișinăului de a se apropia de Uniunea Europeană. Chiar și după 2009, momentul dispariției din prima linie a lui Vladimir Voronin și a comuniștilor moldoveni, primele guverne reformatoare și proeuropene de peste Prut erau temperate repejor de către Rusia atunci când mergeau parcă mai des în vizită la Bruxelles decât la Moscova.

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.