anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

FOTO Iaşul, sat fără câini: familia fostului şef al Inspectoratului în Construcţii, bloc ilegal în Păcurari

GALERIE
bloc ilegal, andronache (2)
 • bloc ilegal, andronache (2)
- +

Iaşul a ajuns un sat fără câini din punct de vedere urbanistic. Într-un oraş zguduit de scandaluri imobiliare, constructorii de locuinţe continuă să ridice clădiri fără autorizaţie. După cazul şantierului ilegal din Copou, recent publicat de „Ziarul de Iaşi”, astăzi vă prezentăm o situaţie similară din Păcurari. Una însă de-a dreptul revoltătoare: fiul unui fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi, şef inculpat într-un alt dosar scandalos – „Zoiosu” -, a început să construiască o locuinţă fără autorizaţie. Culmea, la şantier a fost montat un panou informativ care ar atesta presupusa legalitate a lucrărilor, dar singurul document eliberat de Primărie este un certificat de urbanism.

 

„Ziarul de Iaşi” a verificat legalitatea şantierului în urma unei sesizări primite la redacţie. „Este o construcţie ce depăşeşte atât procentul de ocupare a terenului, cât şi coeficientul de utilizare a terenului, acesta (POT-ul, n.r.) fiind de doar 15% deoarece terenul dumnealui este considerat versant. Acest teren se află mascat atât de versantul aferent, cât şi de vegetaţia şi casele din jur”, se arată în sesizare.

Terenul a aparţinut fostului şef ISC Iaşi

În urma verificărilor ZDI, a rezultat că lucrările la construcţie au început în luna aprilie, la scurt timp după ce Primăria a emis un certificat de urbanism - act care nu permite, însă, organizarea şantierului, ci este doar unul dintre paşii ce trebuie făcuţi pentru obţinerea autorizaţiei. „Este depusă documentaţie pentru eliberarea autorizaţiei de construire, dar nu s-a emis nimic deocamdată. Beneficiarul nu are nevoie de plan urbanistic zonal întrucât Planul Urbanistic General are reglementări pe zonă”, a susţinut ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Potrivit certificatului 673/2022, obiectul documentaţiei urbanistice este „construire locuinţă individuală pe teren proprietate”. Beneficiarul este Ionuţ Andronache care, potrivit surselor noastre, este fiul fostului şef ISC Iaşi, Valerică Andronache. De altfel, terenul de 678 mp a aparţinut fostului şef ISC până în luna februarie 2022, moment în care proprietatea a fost intabulată pe numele actualului beneficiar în urma încheierii unui contract de donaţie.

Ce am găsit la faţa locului?

Ieri, la momentul vizitei reporterilor ZDI la şantier, pe strada Spinţi, undeva între strada Păcurari şi Arcu, lucrările erau în toi, fiind executate de firma Kolado Imobiliare SRL: construcţia are deja trei niveluri. Pe un panou informativ amplasat la şantier, care atestă o aparentă legalitate a şantierului, este precizat că locuinţa va avea trei niveluri: demisol, parter şi un etaj. Amplasamentul este într-o uşoară pantă şi figurează pe str. Spinţi dar, în realitate, este pe un fundac care se desprinde din această stradă. În prezent, Valerică Andronache, tatăl beneficiarului, nu mai lucrează la ISC, el desfăşurându-şi activitatea în mediul privat. Andronache este inculpat în dosarul „Zoiosu” instrumentat de procurorii DIICOT. Nici acesta şi nici fiul lui nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la situaţia expusă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.