Grozăvie la Dancu: detalii înfiorătoare. Și-a pierdut mințile după ce și-a văzut fratele rănit și căzut: ani grei de pușcărie

marți, 30 aprilie 2024, 03:00
3 MIN
 Grozăvie la Dancu: detalii înfiorătoare. Și-a pierdut mințile după ce și-a văzut fratele rănit și căzut: ani grei de pușcărie

Un ieșean și-a pierdut mințile văzându-și fratele grav rănit. L-a lovit pe agresor în mai multe reprize, până când acesta nu a mai mișcat. Internat în comă, bărbatul lovit a decedat după două săptămâni. Ucigașul a primit o pedeapsă minimă, dar tot va rămâne ani buni după gratii.

Pensionar și văduv, I.P. era cunoscut în Dancu drept o persoană recalcitrantă și care avea obiceiul să amenințe în stânga și-n dreapta cu un cuțit pe care îl purta de regulă asupra lui. De asemenea, obișnuia să colinde barurile din sat. La fel s-a întâmplat și în seara zilei de 29 iulie 2022, când I.P. s-a întâlnit cu un prieten în fața magazinuui cunoscut de localnici sub numele de „La Carangerie” și au băut împreună. În următoarele ore, la magazin au venit și au plecat mai mulți cunoscuți ai celor doi. După o serie de discuții în contradictoriu, aflat în stare de ebrietate, I.P. a plecat.

Scandal extrem de violent început din prostie

În jurul orei 23.00, au plecat spre casă, de la barul de peste drum de magazin, N.B. și un prieten. Au rămas o vreme de vorbă în dreptul unui bloc. După colț, se afla și I.P., cu chef de arțag. Acesta s-a luat de cei doi, iar N.B. și I.P. au ajuns să se confrunte. În timpul disputei, I.P. l-a lovit pe N.B. în mai multe rânduri cu cuțitul, în piept și în zona abdominală, printr-una dintre tăieturi ieșindu-i intestinele. N.B. s-a prăbușit la pământ, în timp ce prietenul său reușea să intervină, atacându-l pe I.P. A fost și el lovit cu cuțitul, dar fără a fi rănit. A reușit în cele din urmă să-l imobilizeze pe I.P., lovindu-l de mai multe ori în zona capului și a strigat după ajutor, cerând să vină cineva pentru a-l dezarma pe I.P.

În acest timp, la locul scandalului începea să se strângă lumea, făcându-și apariția și mama lui N.B. și fratele acestuia. Sebastian Bobu și-a văzut fratele rănit și s-a îndreptat spre I.P., pe care l-a lovit de mai multe ori cu pumnii, apoi cu piciorul. Camerele video din zonă l-au suprins pe Bobu lăsându-se iar jos, lângă fratele său, apoi ridicându-se și lovindu-l din nou pe I.P. cu piciorul, din elan. După mai multe lovituri dure cu piciorul, I.P. fiind inclusiv călcat cu talpa, acesta nu a mai mișcat. Bobu l-a târât apoi pe I.P. de curea lângă fratele său și l-a mai călcat o dată cu piciorul. După încă aproximativ trei minute, la fața locului și-a făcut apariția și poliția, urmată de echipajele SMURD, care au transportat cele două victime la spital. I.P. a fost internat în comă. Suferise mai multe fracturi craniene, inclusiv una de bază de craniu, fracturi costale și o fractură a coloanei vertebrale cervicale. Dacă ar fi supraviețuit, ar fi rămas paralizat, dar a murit la două săptămâni de la internare.

Instanța a numărat lovitură cu lovitură

Bobu a fost trimis în judecată pentru omor. Inițial, acesta și-a negat faptele, iar ulterior a afirmat că nu el aplicase cele mai grave lovituri victimei. Imaginile video, îmbunătățite de un laborator criminalistic, ca și declarațiile unor martori au stabilit însă că cele mai grave lovituri fuseseră aplicate de Bobu. Conflictul inițial, cu însoțitorul lui N.B., nu avusese urmări grave, I.P. rămânând teafăr și putând să vorbească. Judecătorii au reținut că Bobu îi aplicase lui I.P. cel puțin 10 lovituri puternice cu pumnul și minim 7 lovituri cu piciorul, de intensitate ridicată. De patru ori, îl călcase pe I.P. cu piciorul.

Magistrații Tribunalului au reținut totuși în favoarea inculpatului starea de puternică tulburare în care se afla, văzându-și fratele grav rănit. Avocatul lui Bobu a solicitat achitarea, invocând excesul neimputabil în caz de autoapărare. Solicitarea a fost respinsă, întrucât I.P. nu îl atacase în niciun fel pe Bobu. Judecătorii i-au acordat lui Bobu circumstanțe atenuante, dispunând aplicarea unei pedepse sub minimul legal. În loc de minim 10 ani de închisoare, tânărul a fost condamnat la doar 8 ani de detenție. Sentința Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată în apel.

Comentarii