Hotel pentru părinţii copiilor internaţi la Spitalul de Copii Sfânta Maria cu afectiuni oncologice (FOTO)

joi, 26 mai 2022, 12:09
1 MIN
 Hotel pentru părinţii copiilor internaţi la Spitalul de Copii Sfânta Maria cu afectiuni oncologice (FOTO)

Spitalul de Copii Sfânta Maria are începând de astăzi un hotel pentru părinţii micilor pacienţi internaţi aici cu afectiuni oncologice. Casa Ronald McDonald de la Iaşi este cea de a treia casă construită de Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald în România, după Bucureşti şi Timişoara, şi este primul proiect de acest gen pe zona Moldovei. 

O iniţiativă menită să sprijine familiile în cele mai dificile momente. Casa va găzdui anual peste 1.000 de părinţi din regiune ai căror copii sunt spitalizaţi pentru tratamente medicale de durată.

"Astfel de case McDonald există în toată lumea, indiferent dacă vorbim de o ţară săracă sau bogată. Noi am construit pentru că sunt spitale care nu-şi permit cazarea părinţilor care trebuie să stea lângă copiii lor.

Un copil trece printr-un tratament şi se vindecă mai bine dacă are confortul familiei aproape. Cel mai important este că aici toţi părinţii şi toţi copiii fac un nucleu unde îţi pot exprima îngrijorarea şi speranţa", a declarat Amalia Năstase, preşedinta Fundaţiei Ronald McDonald.

Clădirea este ridicată pe două nivele şi are 19 camere. Parterul este destinat familiilor care au copii în cărucioare. La parterul clădirii este amenajat un living comun pentru toţi cei găzduiţi aici. Părinţii au acces la bucătărie deşi cazarea şi masa este oferită gratuit. Fundaţia oferă în plus celor care doresc şi asistenţă psihologică.

 

Comentarii