Iaşi: Nouă bolnavi de Covid sunt în stare gravă la ATI

vineri, 13 august 2021, 01:50
2 MIN
 Iaşi: Nouă bolnavi de Covid sunt în stare gravă la ATI

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, până ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.655 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu trei cazuri în plus faţă de ziua precedentă. 

În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat o externare. În judeţul Iaşi, în ultima zi, nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 929.

De altfel, în această săptămână nu s-a înregistrat niciun deces în rândul persoanelor confirmate cu Covid până acum în judeţul Iaşi. În schimb, potrivit INSP, în săptămâna anterioară, Iaşul a condus în topul nedorit al deceselor.

Mai exact, în săptămâna 2-8 august, 46,2% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional au fost la Iaşi, Prahova, Teleorman, Vrancea şi Argeş.

În acelaşi timp, în aceeaşi săptămână, 48,6% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Ilfov, Timişoara. 81,2% dintre cazuri au fost confirmate la persoane nevaccinate, iar 76,9% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate şi 23,1% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

Revenind la situaţia din judeţ, referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport, conform raportărilor, ieri, erau ocupate 47 paturi din care 9 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea: 8 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă sunt libere 9 paturi ATI: 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon", 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie .

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 de paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 de paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roţii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmati pozitiv cu Covid.

În cadrul campaniei de vaccinare, pe 11 august au fost vaccinate 382 de persoane, dintre care 216 persoane au primit doza I şi 166 de persoane au primit doza a II-a.

Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 18.603 vaccinari, 128 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 460 de reacţii adverse uşoare. 

Comentarii