În 20 de centre din judeţ vă puteţi imuniza fără programare. Viteza de vaccinare la Iaşi creşte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În 20 de centre din judeţ vă puteţi imuniza fără programare. Viteza de vaccinare la Iaşi creşte

GALERIE
vaccin Iasi
  • vaccin Iasi
- +

Campania de vaccinare anti-COVID în Iaşi continuă să înregistreze o creştere în rândul persoanelor imunizate, pe 5 mai fiind vaccinate în centre 3.879 de persoane, dintre care 1.610 au primit doza I şi 2.269 au primit doza a II-a. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au transmis că, începând de sâmbătă, 8 mai, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) va extinde modalitatea la vaccinare fără programare în platforma electronică.

Astfel, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursului intervalului orar în care funcţionează acestea. Populaţia cu vârstă de până la 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta în centre după ora 14.00, fără programare. În judeţul Iaşi sunt 14 centre de vaccinare care nu pot primi persoane fără programare pentru că toate locurile de pe liste sunt ocupate în perioada 6 mai – 21 mai 2021.

Aceste centre sunt cele din Belceşti, Bivolari, Deleni, Hârlău, Paşcani, Podu Iloaiei, precum şi cele de la SC Antibiotice SA Iaşi, Spitalul "Elytis", Policlinica "Regina Maria", Colegiul "Costache Negruzzi", Colegiul "Mihai Eminescu", Şcoala Gimnazială "B.P. Haşdeu", Şcoala Gimnazială "G. Călinescu", Şcoala "Ştefan Bârsănescu". "Facem precizarea că la centrele de vaccinare menţionate au prioritate persoanele care sunt programate. În cazul în care rămân disponibile doze de vaccin nefolosite, acestea pot fi alocate persoanelor fără programare la vaccinare. Dacă vor surveni modificări în privinţa programărilor, acestea vor fi anunţate", au precizat cei de la DSP Iaşi.

Persoanele care vor să se imunizeze fără programare o pot face în 20 de centre din judeţ. Acestea sunt în Ciurea, Mirceşti, Miroslava, Popricani, Răducăneni, Rediu, Ţibăneşti, Târgu Frumos, Voineşti, Târgu Frumos, Tomeşti, Valea Lupului, Vlădeni, precum şi la cele organizate la UMF Iaşi, Liceul Teoretic Waldorf, SC MedLife SA, Maternitatea Elena Doamna, USAMV sau la Spitalul Militar Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.