anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

În 20 de centre din judeţ vă puteţi imuniza fără programare. Viteza de vaccinare la Iaşi creşte

GALERIE
vaccin Iasi
 • vaccin Iasi
- +

Campania de vaccinare anti-COVID în Iaşi continuă să înregistreze o creştere în rândul persoanelor imunizate, pe 5 mai fiind vaccinate în centre 3.879 de persoane, dintre care 1.610 au primit doza I şi 2.269 au primit doza a II-a. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au transmis că, începând de sâmbătă, 8 mai, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) va extinde modalitatea la vaccinare fără programare în platforma electronică.

Astfel, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursului intervalului orar în care funcţionează acestea. Populaţia cu vârstă de până la 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta în centre după ora 14.00, fără programare. În judeţul Iaşi sunt 14 centre de vaccinare care nu pot primi persoane fără programare pentru că toate locurile de pe liste sunt ocupate în perioada 6 mai – 21 mai 2021.

Aceste centre sunt cele din Belceşti, Bivolari, Deleni, Hârlău, Paşcani, Podu Iloaiei, precum şi cele de la SC Antibiotice SA Iaşi, Spitalul "Elytis", Policlinica "Regina Maria", Colegiul "Costache Negruzzi", Colegiul "Mihai Eminescu", Şcoala Gimnazială "B.P. Haşdeu", Şcoala Gimnazială "G. Călinescu", Şcoala "Ştefan Bârsănescu". "Facem precizarea că la centrele de vaccinare menţionate au prioritate persoanele care sunt programate. În cazul în care rămân disponibile doze de vaccin nefolosite, acestea pot fi alocate persoanelor fără programare la vaccinare. Dacă vor surveni modificări în privinţa programărilor, acestea vor fi anunţate", au precizat cei de la DSP Iaşi.

Persoanele care vor să se imunizeze fără programare o pot face în 20 de centre din judeţ. Acestea sunt în Ciurea, Mirceşti, Miroslava, Popricani, Răducăneni, Rediu, Ţibăneşti, Târgu Frumos, Voineşti, Târgu Frumos, Tomeşti, Valea Lupului, Vlădeni, precum şi la cele organizate la UMF Iaşi, Liceul Teoretic Waldorf, SC MedLife SA, Maternitatea Elena Doamna, USAMV sau la Spitalul Militar Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X