Licitaţie pentru 10 hectare de borduri şi pavele în municipiul Iaşi

luni, 17 februarie 2020, 02:56
1 MIN
 Licitaţie pentru 10 hectare de borduri şi pavele în municipiul Iaşi

Practic, a mia parte a Iaşului va fi acoperită cu aceste elemente achiziţionate acum. Valoarea lor ajunge la 18 milioane lei.

O licitaţie lansată la sfârşitul săptămânii trecute de Primăria Municipiului Iaşi vizează achiziţia de lucrări pentru modernizarea unor trotuare şi alei pietonale din toate cartierele oraşului. Potrivit caietului de sarcini, suprafaţa totală estimată ce urmează să fie refăcută este de 108.000 mp (peste 10 ha). Practic, a mia parte din suprafaţa totală a oraşului va intra în şantier, dacă licitaţia pentru cele 18 milioane de lei alocate în acest sens de Primărie va avea câştigător.

„Trotuarele sunt deteriorate, cu îmbrăcăminte asfaltică, beton, mixtă beton-asfalt, borduri de beton deteriorate, sparte, îngropate şi pe alocuri inexistente. Căminele, geigere şi alte elemente ce aparţin furnizorilor de utilităţi nu sunt la nivelul părţii pietonale, iar unele sunt deteriorate şi impracticabile. Prin urmare, necesitatea unei intervenţii care să aibă ca obiectiv modernizarea trotuarelor şi aleilor pietonale în cartiere apare mai mult decât necesară pentru a se obţine un nivel calitativ ridicat al protecţiei mediului şi implicit pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din municipiul Iaşi“, se precizează în caietul de sarcini.

Ofertele pot fi depuse până pe 12 martie, iar câştigătorul va fi anunţat cel mai târziu la mijlocul lunii iulie. Durata contractului este de doi ani.

Comentarii