LIVE VIDEO: Ludovic Orban și alți liberali susțin o conferință la Iași

sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:58
3 MIN
 LIVE VIDEO: Ludovic Orban și alți liberali susțin o conferință la Iași

Liderul PNL, Ludovic Orban, a venit sâmbătă la Iași. El a participat la manifestările oficiale dedicate Zilei Drapelului Naţional în calitate de şef al Camerei Deputaţilor și a avut întâlniri cu primarii liberali.

Conferința susținută de Ludovic Orban la Iași sâmbătă după-amiază:

UPDATE

Întrebat despre modul în care filiala ieșeană se va poziționa la Congresul PNL din toamnă, șeful interimar al liberalilor ieșeni, Alexandru Muraru, a evitat un răspuns tranșant și a dat de înțeles că votul ce va fi acordat de delegații PNL Iași nu este încă bătut în cuie, cu toate că, în martie 2021, biroul de conducere a filialei a aprobat susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea PNL. Între timp, și premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului la nivel central.

„Eu nu sunt un președinte care să impună colegilor un anumit vot. Urmează trei luni până la alegerile din 25 septembrie, iar candidații vor veni cu siguranță la Iași pentru a-și prezenta moțiunile și echipele cu care candidează”, a spus Alexandru Muraru.

„Această competiție internă în PNL este deschisă. Nu nesocotesc votul colegilor, dar, în același timp, nu voi fi un președinte care să impună o direcție sau alta. Sunt convins că, până pe 25 septembrie, se vor contura multe dezbateri, proiecte, și, în același timp, cred că filiala va avea oricum de câștigat”, a declarat Alex Muraru.

Actualul președinte interimar al PNL Iași este consilier al premierului Florin Cîțu și reprezentant special al guvernului. Din acest motiv, el a evitat să se exprime tranșant în favoarea unui candidat sau altuia.

„Noi am declanșat alegerile în PNL, aceste alegeri se desfășoară în trei etape: prima etapă este legată de desfășurarea adunărilor generale în fiecare organizație locală, la aceste adunări se aleg conducerile locale și delegații la conferința județeană. Urmează, în perioada 1 iulie – 10 august, conferințele județene în cadrul cărora sunt alese conducerile județene. Ulterior, candidații la președinția partidului merg în filiale și își prezintă moțiunile. Decizia de a susține un candidat sau altul este o decizie care se ia în forul statutar, respectiv Colegiul Director Județean”, a comentat, la rândul lui, președintele PNL Ludovic Orban.

Votul PNL Iași la Congresul PNL este unul important în condițiile în care delegația liberalilor ieșeni ocupă locul 5 în țară după numărul de membri.

„Decizia de a vota un candidat sau altul se ia de fiecare delegat în parte pe baza propriei evaluări, propriul discernământ și propriei viziuni despre perspectivele de dezvoltare a PNL”, a mai spus Orban.

TEXT INIȚIAL

În acest weekend și weekendul viitor vor avea loc alegeri la PNL Iași.

Marius Dangă (vicepreşedinte CJ) şi Vasile Cotiugă (fost consilier judeţean) sunt candidaţii pentru şefia organizaţiei municipale a liberalilor.

Actual şef interimar al filialei județene, deputatul Alexandru Muraru şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un mandat „plin”.

Ludovic Orban caută sprijinul filialei ieşene pentru un nou mandat în fruntea partidului la alegerile din toamnă, funcţie pentru care candidează şi Florin Cîţu.

Amintim că după izbucnirea dosarelor de corupţie în care sunt implicaţi foştii şefi ai filialei ieşene (şeful CJ Costel Alexe şi primarul Mihai Chirica), liderii liberali au evitat să ajungă în Capitala Moldovei.

VEDEȚI AICI ȘI: Caniculă ucigătoare şi weekend politic fierbinte la Iaşi. Alegeri la USR și PNL. Vine Orban

Comentarii