Lovitură la aeroport. Șeful fără facultate, protejatul lui Maricel Popa, schimbat într-o ședință fulger
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Lovitură la aeroport. Șeful fără facultate, protejatul lui Maricel Popa, schimbat într-o ședință fulger

GALERIE
aeroportul iasi
  • aeroportul iasi
- +

În locul lui Mitică Rebegea, preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost ales Alexandru Anghel.

Ultima şedinţă a Consiliului de Admi­nistraţie al Aeroportului, convocată vineri, s-a încheiat cu un rezultat neaşteptat: Mitică Rebegea nu mai este preşedinte, în locul său fiind ales Alexandru Anghel. Schimbarea coincide cu plecarea lui Maricel Popa de la şefia Consiliului Judeţean şi învestirea lui Costel Alexe, după ce a câştigat alegerile din 27 septembrie.

Relaţia între Anghel, fostul director general interimar al aerogării şi membru al Consiliului de Administraţie, şi Rebegea (susţinut de Popa) a fost una tensionată de la impunerea noului CA, în toamna lui 2017. De altfel, mai multe hotărâri ale consiliului nu poartă sem­nătura lui Alexandru Anghel - care, în mai multe rânduri, a explicat de ce a votat împotrivă.

Pe de altă parte, opoziţia liberală din mandatul trecut al CJ (instituţie care are în subordine Regia Autonomă Aeroportul Iaşi) a contestat în dese rânduri lipsa studiilor superioare de lungă durată a doi membri ai CA, Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp. Deşi ambii au studii în domeniul aviaţiei (au absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“ de la Bobocu-Buzău în anii ’80), acestea sunt de scurtă durată, 3 ani. Fosta conducere a CJ a ignorat însă apelurile liberalilor şi i-au menţinut pe cei doi în mandatele de administratori, contrar prevederilor legale. E de aşteptat ca noul preşedinte al CJ să îndrepte lucrurile.

Cât priveşte Masterplanul de dezvoltare al Aeroportului, principalul subiect pentru care fusese convocată întrunirea de ieri a membrilor CA, acesta nu a întrunit un vot final. Amintim că proiectul, care prezintă comparativ perspectivele de extindere a infrastructurii aeroportuare pe actualul amplasament şi dincolo de pistă, urmează să intre în dezbaterea CJ, consilierii urmând să decidă asupra direcţiei de dezvoltare, de o parte sau de cealaltă a pistei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.