Luptă grea pentru un loc la buget la Medicină: 10 medii de 10, ultima medie – 9

luni, 25 iulie 2022, 16:50
2 MIN
 Luptă grea pentru un loc la buget la Medicină: 10 medii de 10, ultima medie – 9

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a publicat rezultatele provizorii pentru concursul de admitere care a avut loc duminică, 24 iulie. În urma testului grilă, care a durat 3 ore, şi care a fost susţinut de peste 2.200 de candidaţi, mediile minime de admitere sunt similare cu cele din anii anteriori. 

Conform reprezentanţilor UMF, în mod concret vorbim avem următoarele medii: la buget, la Medicină Generală, este 9, la Asistenţă Medicală Generală – 8.02, la Nutriţie şi Dietetică – 7.40, la Medicină Dentară – 7, la Tehnică Dentară – 7.40, la Asistenţă de profilaxie stomatologică – 5, la Farmacie – 5,20, la Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic – 5, la Bioinginerie – 8,20, iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 5.

Se poate observa faptul că există în continuare o cerere ridicată pentru Medicină care a făcut ca diferenţa dintre primul şi ultimul candidat, din cele peste 300 de locuri la buget, să fie de doar un singur punct.

Au fost 10 medii de 10 la Medicină Generală, iar primii trei concurenţi au avut media 10 şi la bacalaureat şi la proba scrisă. Lupta pentru un loc fruntaş s-a făcut, şi anul acesta, la doar câteva zecimi: au mai fost 17 candidaţi cu media 9,9 şi alţi 17 cu 9,8, departajarea făcându-se, în cazul acestora, după media de la bacalaureat. În subsolul clasamentului, 24 de candidaţi ce au prins loc la buget au avut media 9, ultima cu care s-a intrat, iar departajarea s-a făcut întâi la nota obţinută la întrebările din disciplina Biologie, care a fost obligatorie, ia ulterior cu media de la bacalaureat.

Au fost totodată şi specializări unde, deşi concurenţa a depăşit 1 candidat / loc bugetat, ultima medie de la admitere pe un loc bugetat a fost tot 5, ceea ce înseamnă că departajarea s-a făcut pe baza mediei de la bacalaureat.

Eventualele contestaţii cu privire la rezultatele concursului de admitere se depun online prin completarea cererii tip, în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor. Se iau în considerare numai contestaţiile care privesc rezultatul propriu obţinut în urma concursului de admitere.

„După afişarea rezultatelor finale, candidaţii trebuie să confirme în scris locul, până la data de 5 august 2022. Aceştia se vor programa online, prin intermediul platformei de programare, pentru confirmarea locului şi înscriere. În ziua şi la ora programată, se vor prezenta la secretariatul facultăţii documente în original”, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi. 

Comentarii