Ipoteza unui medic ieşean, maestru în arte marţiale, în cazul americanului mort în mâinile poliţiştilor

Medic ieșean despre cazul Floyd: „Genunchiul poliţistului apasă într-o zonă neletală“

vineri, 05 iunie 2020, 02:02
2 MIN
 Medic ieșean despre cazul Floyd: „Genunchiul poliţistului apasă într-o zonă neletală“

Medicul Emil Iacob a analizat doar fotografii de pe internet şi spune că este o poziţie standard de imobilizare, foarte dureroasă. „Genunchiul pus în regiunea respectivă nu omoară un om, poate poliţiştii au făcut şi alte acţiuni, dar din fotografie asta rezultă“, ne-a declarat cel care a antrenat şi trupe antitero la Academia de Poliţie.

Un medic ieşean susţine o ipoteză interesantă în cazul decesului afro-americanului George Floyd, după ce a fost imobilizat timp de câteva minute de un poliţist, deces care a declanşat proteste istorice în Statele Unite ale Americii. Acesta a precizat într-o postare pe o reţea de socializare că gestul respectiv nu ar fi putut cauza decesul acestuia, fiind o mişcare folosită pentru imobilizarea unei persoane în cazuri extreme, care produce durere.

„În poză se vede clar că genunchiul poliţistului apasă pe partea latero-posterioară a gâtului (între muşchiul sternocleidomastoidian şi trapez), zonă neletală. Cei care nu prea au avut tangenţe cu şcoala ar trebui să ştie că traheea e în cu totul altă parte, deci omul nu avea cum să se sufoce“, a precizat în postarea sa medicul Emil Iacob, care este maestru în arte marţiale şi fost lector la Academia de Poliţie, antrenând trupe antitero.

Muşchiul sternocleidomastoidian este situat în partea anterioară şi laterală a regiunii cervicale, iar prin contracţia unilaterală a sa se poate flexa şi înclina lateral capul. Medicul susţine că observaţia sa este una personală, neutră, făcută de la distanţă pe baza unei fotografii, însă din punctul său de vedere nu există premisele unei asfixieri.

„Ca medic şi ca practicant de arte marţiale ştiu că este o poziţie standard folosită de regulă când persoana respectivă este violentă, puternică. Mişcarea aceasta nu provoacă moartea nimănui, ci doar imobilizarea, fiind extrem de dureroasă şi folosită mai rar pentru că de obicei nu este cazul. Genunchiul pus în regiunea respectivă nu omoară un om, poate poliţiştii au făcut şi alte acţiuni, dar din fotografie asta rezultă“, a mai precizat medicul pentru „Ziarul de Iaşi“.

În presa internaţională este precizat că George Floyd a murit pe 25 mai după ce poliţistul Derek Chauvin ar fi stat cu genunchiul pe gâtul său aproape nouă minute, acesta fiind judecat acum pentru omor cu intenţie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii