Miel la cuptor. Iată câteva secrete pe care trebuie să le luați în considerare

sâmbătă, 04 mai 2013, 12:58
1 MIN
 Miel la cuptor. Iată câteva secrete pe care trebuie să le luați în considerare

Aveti musafiri la masa de Paste? Iata o varianta pentru a-i surprinde.

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 8.

Complexitate: usor.

Ingrediente

  • 2k g pulpe de miel cu os
  • 50 g ansoa in ulei de masline
  • 4 catei de usturoi curatati si taiati marunt
  • 2 linguri de capere
  • 3 linguri patrunjel proaspat taiat mare
  • coaja de la o lamaie, rasa fin
  • 4 linguri firimituri de paine proaspata
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
1. Setati cuptorul la 220 grade Celsius.

2. Crestati pulpa de miel aproape pana la os, la distante de 2.5 cm.

3. Scurgeti ansoa, dar pastrati uleiul. Puneti la mixat ansoa, usturoiul, caperele, patrunjelul, lamaia si firimiturile de paine. Adaugati uleiul de la ansoa si mixati pana se formeaza o pasta. Impanati pulpa de miel cu pasta pregatita.

4. Puneti carnea pe crengutele de rozmarin intr-o tava. Stropiti cu putin ulei de masline si asezonati cu piper. Coaceti timp de 20 de minute, apoi micsorati temperatura cuptorului la 190 grade Celsius si coaceti mielul inca o ora si 20 de minute.

5. Mutati-l pe un platou, acoperiti cu folie si lasati-l 10 minute. Folositi grasimea din tava in care s-a copt mielul pentru a face sos cu putin vin rosu si supa de miel, daca doriti.

6. Serviti cu cartofi copti, legume verzi si sos. (ecuisine.ro)

Comentarii