Mihai Chirica, fără ”busolă morală”: Fetele - multe prostituate, tinerii - sclavi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Primarul cu vile dubioase şi de la mamă şi de la soacră, declaraţii scandaloase şi revoltătoare despre tinerii plecaţi la muncă în străinătate

Mihai Chirica, fără ”busolă morală”: Fetele - multe prostituate, tinerii - sclavi!

GALERIE
mihai chirica
  • mihai chirica
- +

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni a unui post TV local. Ediilul a mai dat de înţeles că, din cauza plecării tinerilor, nici nu mai merită să asfaltezi la ţară. Reacţiile vehemente nu au întârziat să apară. „Dl. Chirica şi-a pierdut complet busola morală, trebuie sa demisioneze imediat. Este inacceptabil“, cere PNL prin deputatul Marius Bodea. El face referire la demisia ministrului Ioan Rus în urma unor declaraţii similare

Primarul Mihai Chirica a făcut unele declaraţii scandaloase despre românii care muncesc în străinătate, ce au stârnit pe bună dreptate controverse în spaţiul public. Edilul şef al Iaşului a vorbit recent la un post TV local despre depopularea satului românesc şi, în context, a făcut trimitere şi la cei care au ales să muncească în străinătate. „S-a decimat satul românesc, tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie, din păcate, a părăsit ţara, şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umplu cu români peste tot. Băieţii, săracii, muncesc pe te miri ce că nu-l plătesc ca pe un italian sau ca pe un englez sau ca pe un neamţ sau ca pe un francez, îl plătesc... îl întreabă «Măi, ai diplomă?», «N-am“, «ştii limba franceză?», «Nu», «Câte clase ai?», vezi 8, în cele mai bune cazuri. «Nu am cum să-ţi dau salariul minim din Franţa, ţie am să-ţi dau salariul ăsta, dacă vrei, dacă nu, la revedere!». Şi uite aşa îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii, şi satele sunt abandonate“, a declarat primarul Chirica. „... Nu mai are cui asfalta. Era o casă aici cu o bătrânică, încă şapte părăsite. Au murit, au plecat, au abandonat, pentru cine să mai faci acum, nici nu mai pentru cine să faci străzi acolo“, a mai spus Chirica, cu referite la un satele din jur.
 
Bodea: Demisia! 
 
La scurt timp după ce afirmaţiile acestuia au fost mediatizate, deputatul PNL Marius Bodea i-a solicitat demisia din funcţie, amintind că, în trecut, ministrul Transporturilor Ioan Rus a demisionat după unele declaraţii asemănătoare. „Dl. Chirica şi-a pierdut complet busola morală, trebuie sa demisioneze imediat. Este inacceptabil ca primarul celui mai mare oraş din România după Bucureşti, cu cei mai mulţi tineri plecaţi la muncă în străinătate, să îi jignească într-un mod atât de grosolan“, a comentat Marius Bodea. Ulterior, într-o declaraţie de presă, primarul Chirica l-a catalogat pe liberal drept „un deputat găunos“. Edilul a reiterat ceea ce a afirmat la postul TV şi a subliniat că, de 20 de ani, este o „depopulare masivă şi îmbătrânire“ a satului românesc. „Lipsa totală de preocupare a statului român, a clasei politice, în general, faţă de generaţia tânără, a făcut ca mulţi dintre tinerii României să pornească în lume foarte puţin pregătiţi pentru viaţă. Aşa se face că o parte dintre ei au devenit victime ale abuzurilor unor indivizi lipsiţi de scrupule, unii dintre ei chiar conaţionali de-ai noştri, care au profitat tocmai de această lipsă de experienţă“, a nuanţat Mihai Chirica. 
 
Primarul: E greşit?
 
Primarul a adăugat că nu spune el acest lucru, ci statisticile oficiale, în sensul că „româncele sunt printre cele mai traficate femei din UE, căzând foarte uşor pradă trafican­ţilor de carne vie“. În acelaşi timp, a adăugat Chirica, „tot românii ajung în număr dureros de mare «sclavii» unor angajatori ticăloşi din străină­ta­te“ care le promit locuri de muncă bine plătite şi condiţii excepţionale de trai, dar, atunci când primesc jobul, descoperă „o realitate terifiantă“. „Am spus ceva greşit? Mă fac vinovat că mă preocupă soarta românilor din străinătate, în condiţiile în care Primăria Municipiului Iaşi deţine un departament pentru diaspora extrem de dinamic, probabil cel mai puternic din ţară? Din contră, consider că a venit timpul să nu mai permitem nimănui să ne mai umilească, nici în străinătate, nici acasă, şi să cerem statului român, clasei politice, să intervină rapid şi eficient ori de câte ori sunt dezvăluite astfel de cazuri“, a mai spus Chirica. În final, despre Bodea, primarul a mai spus că este un „parlamentar găunos“, „un parazit al banului public“ şi a denunţat un „patriotism zelos“ al acestuia în urma solicitării liberalului ca edilul să demisioneze. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.