Ministrul Muncii s-a lăudat la Iaşi că vor fi bani pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi

vineri, 20 septembrie 2019, 10:25
2 MIN
 Ministrul Muncii s-a lăudat la Iaşi că vor fi bani pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi

Primăriile nu vor avea probleme în asigurarea fondurilor necesare pentru plata indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Cel puţin aşa a susţinut ieri, la Iaşi, ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Demnitarul s-a aflat ieri într-o vizită în judeţ, timp în care a bifat mai multe evenimente: o conferinţă privind mediul antreprenorial, o comisie de dialog social la Prefectură, o întâlnire cu pensionari şi o conferinţă de presă la sediul PSD. Întrebat despre plata indemnizaţiilor, o problemă invocată des în ultima vreme de primarii din judeţ, Budăi a dat asigurări că această situaţie îşi va găsi în curând rezolvarea. Ministrul a precizat că a discutat alaltăieri cu primul ministru şi ministrul Finanţelor pe aceată temă şi, în aceste zile, sunt centralizate solicitările primăriilor din toata ţara urmând ca acestea să fie onorate.

„În acest moment, la momentul de Finanţe se centralizează solicitările primăriilor şi consiliilor judeţene din toată ţara şi sunt primării care au bani până la sfârşitul anului şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, pentru că este un articol şi un alineat în lege unde şi primăriile se pot ajuta şi se pot adresa Consiliului Judeţean, până la rectificarea pe suma defalcată din TVA, să solicite sprijin pentru aceste plăţi. Deci, sub nicio formă, nu vor rămâne însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi fără plată”, a susţinut ministrul Muncii. La rândul lui, şeful CJ Maricel Popa a spus că administraţia judeţeană a trimis datele necesare către Ministerul de Finanţe, respectiv solicitările de la primăriile din Iaşi pe această temă. 

Comentarii