Multe şi mărunte: Andone pleacă de la Depor

joi, 17 mai 2018, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Andone pleacă de la Depor

 

Preşedintele clubului Deportivo La Coruña, Tino Fernandez, a declarat că atacantul Florin Andone va părăsi probabil în această vară gruparea galiciană. Potrivit EFE, clauza de reziliere a jucătorului român a scăzut de la peste 20 de milioane de euro la numai şase milioane de euro, odată cu retrogradarea echipei în liga a doua. Deportivo La Coruña a refuzat atât vara trecută, cât şi în iarnă oferte de transfer pentru Andone, în jurul sumei de 15 milioane de euro. În acest sezon, Andone a marcat şapte goluri în 29 de partide jucate pentru La Coruña în LaLiga, 16 ca titular, performanţe inferioare sezonului trecut, când internaţionalul român a înscris 12 goluri în 37 de meciuri disputate, 32 ca titular. În vârstă de 25 de ani, Andone a venit pe “Riazor” în vara anului 2016, de la Cordoba. Depor a plătit atunci 4,7 milioane de euro pentru fotbalist, dar Cordoba deţine 30 la sută din drepturile federative ale românului.

Surpriză mare la Botoşani

Formaţia Concordia Chiajna a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa FC Botoşani, în etapa a X-a a play-out-ului Ligii. Ilfovenii au jucat în inferioritate numerică din minutul 16, după eliminarea lui Bawabm ca urmare a unui fault asupra lui Burcă.. Unicul gol al meciului a fost marcat de Paul Batin, în minutul 19, din centrarea lui Marc. În urma acestui rezultat, clasamentul play-out se prezintă astfel: 7. Dinamo – 44 p (20-9); 8. Botoşani – 32 p (8-9); 9. Sepsi – 29 p (18-11); 10. Chiajna – 26 p (8-9); 11. Voluntari – 24 p (11-14); 12. Mediaş – 22 p (13-12); 13. Timişoara – 22 p (8-13); 14. Juventus – 12 p (5-15). Etapa a X-a se încheie astăzi, de la ora 20:45, cu meciul Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari.

Penalizări blânde pentru Dinamo şi Sepsi

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ieri penalizarea cu 10.000 de lei a clubului Sepsi Sfântu Gheorghe şi cu 15.000 de lei a FC Dinamo, după incidentele de la meciul disputat la 30 aprilie, în play-out-ul Ligii I. La partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo, din 30 aprilie, scor 2-0, jocul a fost întrerupt câteva minute din cauza unor incidente. După golul al doilea, din minutul 90^1, un suporter îmbrăcat în negru, la fel ca fanii echipei Dinamo, a intrat pe teren, a mers în zona suporterilor locali şi a furat steagul Ungariei. Stewarzii l-au aleargat pe suporterul dinamovist, care a traversat terenul, fiind prins cu dificultate de forţele de ordine, nu înainte să apuce să şuteze în mingea de pe teren. Probabil pentru a încerca să-şi apere colegul de galerie, fanii dinamovişti au rupt gardul care separă tribuna de teren, încercând să pătrundă pe gazon. Cazurile plângerilor formulate de CFR Cluj şi FCSB au fost amânate pentru săptămâna viitoare.

Haruţ se simte mai bine

ACS Poli Timişoara a anunţat, ieri, că situaţia medicală a lui Denis Haruţ, jucător care s-a accidentat la meciul cu Sepsi şi a fost transportat la spital, este foarte bună. “Denis, aflat sub observaţia medicilor braşoveni, le mulţumeşte încă o dată tuturor celor care i-au trimis mesaje de susţinere”, se arată pe site-ul acspoli.ro. Formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa ACS Poli Timişoara, în etapa a X-a a play-out-ului Ligii I. În minutul 36 al partidei, Denis Haruţ şi Benjamin Kuku s-au lovit cap în cap, iar jucătorul Timişoarei a rămas inert pe teren. Toţi jucătorii au făcut semne disperate către ambulanţă, iar două maşini au pătruns imediat pe teren. Kuku şi-a revenit imediat, însă Haruţ a fost scos cu ambulanţa de pe gazon, fiind transportat la spital.

Maradona s-a mutat în Belarus

Fostul fotbalist argentinian Diego Maradona a anunţat, pe reţelele de socializare, că a devenit preşedinte şi responsabil de toate activităţile legate de fotbal la clubul Dinamo Brest din Belarus. În vârstă de 57 de ani, Diego Armando Maradona a fost ultima dată antrenor al echipei Al Fujairah din Emiratele Arabe Unite.  După şapte etape, Dinamo Brest ocupă locul 8 în clasamentul primei ligi din Belarus, cu nouă puncte. Lider este Bate Borisov, cu 21 de puncte.

Finala pentru promovare în Premiership

Aston Villa şi Fulham vor disputa, la 26 mai, pe Stadionul Wembley, finala play-off-ului pentru promovarea în Premier League. Odată cu accederea în prima ligă, învingătoarea acestui meci îşi va asigura venituri de cel puţin 175 de milioane de lire sterline (200 de milioane de euro). În semifinalele play-off-ului, Fulham, locul 3 în Championship, după 46 de etape, a trecut, cu 2-1 la general, după 0-1 în deplasare şi 2-0 acasă, de Derby County (locul 6). Aston Villa, locul IV în liga a doua, a învins, cu scorul general de 1-0 (1-0 în deplasare şi 0-0 acasă) pe Middlesbrough (locul V). În cazul unui succes în finală, Aston Villa va reveni în Premier League după doi ani, iar Fulham, în aceeaşi situaţie, după patru ani.  În acest sezon, Wolverhampton (locul I) şi Cardiff City (locul 2) au obţinut promovarea directă în Premier League. Au retrogradat din primul eşalon Swansea, Stoke City şi West Bromwich Albion.

 

Arbitru saudit corupt

Arbitrul Fahad Al Mirdasi a fost suspendat pe viaţă de federaţia de fotbal din Arabia Saudită (SAFF) pentru corupţie. Al Mirdasi făcea parte dintre cei 36 de centrali desemnaţi să conducă meciuri de la Cupa Mondială din Rusia. Fahad Al Mirdasi trebuia să arbitreze, sâmbăta trecută, finala Cupei Regelui, între Al Ittihad şi Al Faisaly. Înaintea partidei, centralul l-a contactat pe preşedintele clubului Al Ittihad, Hamad Al-Senaie, căruia i-a propus să-i avantajeze echipa în schimbul unei sume de bani. Conducătroul clubului a retransmis mesajele primite pe WhatsApp funcţionarilor SAFF, care au alertat autorităţile guvernamentale competente. Arbitrul a fost reţinut şi a recunsocut că a încercat să aranjeze finala. Al Mirdasi era arbitru internaţional din 2011 şi a oficiat la Cupa Confederaţiilor din Rusia, anul trecut. SAFF a cerut FIFA ca arbitrul să fie scos de pe lista pentru Cupa Mondială din această vară.

Everton schimbă antrenorul

Clubul Everton a anunţat, ieri, că a renunţat la serviciile tehnicianului Sam Allardyce, care se afla în funcţie din noiembrie 2017. “Sam a fost adus la echipă într-o perioadă dificilă, pentru a a ne aduce oanuumită stabilitate, şi îi suntem recunoscători. Totuşi, am decis, ca parte a planului nostru pe termen lung, să numim un nou antrenor în această vară şi vom începe acest proce imediat”, se arată pe site-ul clubului Everton. Allardyce avea contract cu Everton până în iunie 2019. Echipa Everton a terminat campionatul Angliei pe locul 8. Primele şapte formaţii din clasament vor participa în cupele europene în sezonul viitor.

 

Comentarii