Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Advertorial

Necesitatea sistemului de ventilație: ce ar trebui să știi (P)

GALERIE
tubulatura rectangulara
  • tubulatura rectangulara
- +

Procesul de ventilație face referire la schimbul de aer între interior și exterior. 
Fără un sistem adecvat de ventilație, cu structură bine stabilită și traiectorie optimă, o clădire și o casă izolate etanș vor reține poluanți dăunători și chiar substanțe chimice periculoase (în funcție de activitățile ce au loc în interior), cum ar fi monoxidul de carbon sau umiditatea care nu doar că pot deteriora arhitectura și structura unei case, ci pot aduce prejudicii persoanelor din interior.
 

Sistemele de ventilație asigură că aerul circulă din interior spre exterior și invers, astfel încât are loc un flux permanent de oxigen și aer curat. 
Pentru a păstra calitatea aerului, aceste sisteme trebuie instalate corespunzător în anumite locuri ale încăperii, pentru a maximiza randamentul schimbului de aer. De asemenea, dincolo de faptul că are loc schimbul permanent al aerului dintr-o încăpere, odată cu el sunt vehiculate, în exterior, și particulele dăunătoare și periculoase.

De ce este necesară ventilația?

Gazele provenite de la instalațiile de ardere, cum ar fi sobele și șemineele se pot acumula într-o locuință slab ventilată. Ceea ce înseamnă că pot pune în pericol sănătatea și siguranța locatarilor. 

Umiditatea excesivă dintr-o încăpere poate, de asemenea, amenința sănătatea, deoarece reprezintă condiție favorabilă pentru apariția mucegaiului, care ulterior distruge izolația și poate provoca daune structurale greu de reparat.

În plus, nivelurile ridicate de umiditate pot face ca echipamentul folosit pentru răcire (frigiderele, congelatoarele) să aibă un randament mult mai scăzut, ceea ce înseamnă costuri mai mari la factura de electricitate. 

Dincolo de spațiul familial, când vine vorba de industria tehnică, cea de prelucrare a materiei prime, sistemele de ventilație sunt absolut necesare pentru desfășurarea activităților în condiții de maximă siguranță pentru sănătate.

Sistemele de ventilație sunt vitale pentru sănătate

Asigurarea sistemelor de ventilare ale unei locuințe sau companii combină aspectele fizice, structurale și de arhitectură ale clădirii cu sisteme care pot fi instalate chiar și după finalizarea fazei de construcție.

Pe stadtmeister.ro găsești toată tubulatura de care ai nevoie pentru a-ți asigura conductele și ventilatoarele de evacuare,  astfel încât tu și familia ta să vă desfășurați activitățile zilnice în condiții de maximă siguranță și confort, feriți de potențiale pericole.

La nivel de companie, în ceea ce privește protecția muncii, este absolut necesară asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea activităților industriale. 

Din aceste motive, personalul care activează în domenii cu risc (industria chimică, industria de prelucrare a lemnului și a materiilor prime), în care expunerea la potențiali factori dăunători este mare, trebuie să își desfășoare activitățile într-o încăpere ale cărei sisteme de ventilație funcționează la maximum.

Astfel, instalarea sistemelor de ventilație este o variabilă care trebuie luată în considerare atât la nivel individual, cât și în cadrul unei întregi echipe. 
Pentru asigurarea condițiilor optime de lucru, în acord cu o bună conduită profesională și protecția la locul muncii, dar și pentru a-ți proteja familia și, implicit, pe tine, este necesar ca o încăpere să fie dotată corespunzător cu astfel de sisteme, în vederea evitării situațiilor neplăcute și periculoase. 

Sursă foto: Unsplash.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri