anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Necesitatea sistemului de ventilație: ce ar trebui să știi (P)

GALERIE
tubulatura rectangulara
 • tubulatura rectangulara
- +

Procesul de ventilație face referire la schimbul de aer între interior și exterior. 
Fără un sistem adecvat de ventilație, cu structură bine stabilită și traiectorie optimă, o clădire și o casă izolate etanș vor reține poluanți dăunători și chiar substanțe chimice periculoase (în funcție de activitățile ce au loc în interior), cum ar fi monoxidul de carbon sau umiditatea care nu doar că pot deteriora arhitectura și structura unei case, ci pot aduce prejudicii persoanelor din interior.
 

Sistemele de ventilație asigură că aerul circulă din interior spre exterior și invers, astfel încât are loc un flux permanent de oxigen și aer curat. 
Pentru a păstra calitatea aerului, aceste sisteme trebuie instalate corespunzător în anumite locuri ale încăperii, pentru a maximiza randamentul schimbului de aer. De asemenea, dincolo de faptul că are loc schimbul permanent al aerului dintr-o încăpere, odată cu el sunt vehiculate, în exterior, și particulele dăunătoare și periculoase.

De ce este necesară ventilația?

Gazele provenite de la instalațiile de ardere, cum ar fi sobele și șemineele se pot acumula într-o locuință slab ventilată. Ceea ce înseamnă că pot pune în pericol sănătatea și siguranța locatarilor. 

Umiditatea excesivă dintr-o încăpere poate, de asemenea, amenința sănătatea, deoarece reprezintă condiție favorabilă pentru apariția mucegaiului, care ulterior distruge izolația și poate provoca daune structurale greu de reparat.

În plus, nivelurile ridicate de umiditate pot face ca echipamentul folosit pentru răcire (frigiderele, congelatoarele) să aibă un randament mult mai scăzut, ceea ce înseamnă costuri mai mari la factura de electricitate. 

Dincolo de spațiul familial, când vine vorba de industria tehnică, cea de prelucrare a materiei prime, sistemele de ventilație sunt absolut necesare pentru desfășurarea activităților în condiții de maximă siguranță pentru sănătate.

Sistemele de ventilație sunt vitale pentru sănătate

Asigurarea sistemelor de ventilare ale unei locuințe sau companii combină aspectele fizice, structurale și de arhitectură ale clădirii cu sisteme care pot fi instalate chiar și după finalizarea fazei de construcție.

Pe stadtmeister.ro găsești toată tubulatura de care ai nevoie pentru a-ți asigura conductele și ventilatoarele de evacuare,  astfel încât tu și familia ta să vă desfășurați activitățile zilnice în condiții de maximă siguranță și confort, feriți de potențiale pericole.

La nivel de companie, în ceea ce privește protecția muncii, este absolut necesară asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea activităților industriale. 

Din aceste motive, personalul care activează în domenii cu risc (industria chimică, industria de prelucrare a lemnului și a materiilor prime), în care expunerea la potențiali factori dăunători este mare, trebuie să își desfășoare activitățile într-o încăpere ale cărei sisteme de ventilație funcționează la maximum.

Astfel, instalarea sistemelor de ventilație este o variabilă care trebuie luată în considerare atât la nivel individual, cât și în cadrul unei întregi echipe. 
Pentru asigurarea condițiilor optime de lucru, în acord cu o bună conduită profesională și protecția la locul muncii, dar și pentru a-ți proteja familia și, implicit, pe tine, este necesar ca o încăpere să fie dotată corespunzător cu astfel de sisteme, în vederea evitării situațiilor neplăcute și periculoase. 

Sursă foto: Unsplash.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.