O cantareata isi ofera virginitatea militantilor islamici in schimbul celor 276 de fete rapite

joi, 26 iunie 2014, 17:37
1 MIN
 O cantareata isi ofera virginitatea militantilor islamici in schimbul celor 276 de fete rapite

Cantareata Adokiye din Nigeria a provocat o furtuna pe retelele de socializare dupa ce a spus ca isi ofera virginitatea militantilor islamici din grupul Boko Haram in schimbul sutelor de eleve pe care acestia le-au rapit.

276 de fete au fost luate, in luna aprilie, din nord-estul orasului Chibok, care este in mare parte populat de crestini, de catre rebelii condusi de Abubakar Shekau.

In marea majoritate a cazurilor, copiii rapiti raman disparuti, in ciuda presiunii internationale pentru intoarcerea lor in conditii de siguranta, inclusiv campania #BringBackOurGirls, sustinuta de Michelle obama si David Cameron.

Cantareata de muzica pop, in varsta de 23 de ani, care este si ambasador ONU pentru pace, a dus protestul la un alt nivel.

"Este pur si simplu nedrept. Sunt prea tinere. As vrea sa pot sa ma ofer pe mine in schimb", a spus Adokiye, noteaza The Independent. "Au intre 12 si 15 ani, pentru numele lui Dumnezeu. Sunt mai in varsta si mai experimentata", a adaugat aceasta.

Comentariile cantaretei au primit reactii amestecate. Unii fani au laudat-o spunand ca este "curajoasa" si au etichetat-o ca fiind un "erou", in timp ce altii au interpretat declaratiile ei ca fiind o strategie oportunista de publicitate.

hotnews.ro

Comentarii