O familie ieşeană care a construit un cavou s-a trezit cu alţi doi morţi în cripta cimentată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O familie ieşeană care a construit un cavou s-a trezit cu alţi doi morţi în cripta cimentată

GALERIE
cavou
  • cavou
- +

Gâlceavă în justiţie de la un mormânt. O familie din Criveşti a găsit un loc de veci neîngrijit şi, cu acceptul preotului, a construit acolo un cavou. După ce a finalizat construcţia, un alt sătean şi-a îngropat mama şi fratele, motivând că locul de veci îi aparţine. Scandalul s-a lăsat cu un dosar penal, dar şi cu un proces civil, finalizat zilele trecute

Soții Vasile și Saveta B., din localitea Criveşti, au vrut să îşi construiască din timpul vieţuii un cavou unde să-şi ducă odihna de veci. Au identificat în satul de baştină un loc la cimitir ce părea a nu fi revendicat de nimeni şi, în 2010, cu acordul preotului şi al paracliserului din localitate, l-au împrejumuit cu grilaj metalic. În 2017, cei doi soţi au început acolo şi construcţia unui cavou, care a fost finalizat în acelaşi an. Au investit în acel loc, în care ar fi trebuit să îşi ducă somnul de veci două persoane, aproximativ 5.000 de lei. După ce au terminat lucrările, un alt bărbat s-a prezentat la cimitirul din Criveşti şi le-a reproşat soţilor B. că au construit un cavou pe locul unde deja se odihnesc două rude de-ale sale. Mai mult, acel bărbat, Costel A., şi-a îngropat mama în iunie 2017 în acel cavou, pentru ca un an mai târziu să-şi îngroape şi un frate tot acolo.

Vasile şi Saveta B. au formulat plângere penală la Poliţie, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani, care a efectuat cercetări pentru profanare de morminte, tulburare de posesie şi fals material în înscrisuri oficiale. Pe 30 mai 2019, însă, toate acuzaţiile au fost clasate. Soţii B. nu au avut de ales decât să apeleze la justiţie, pentru a-şi recupera investiţia în cavoul construit pe o palmă de teren ce nu le aparţinea. Procesul de „îmbogăţire fără justă cauză“ a fost soluţionat pe 8 aprilie, de Judecătoria Paşcani. Magistraţii l-au obligat pe Costel A. să le achite celor doi soţi suma de 5.000 de lei, ce a fost investită în construirea cavoului. „Pârâtul este cel care a folosit în fapt cavoul construit de către reclamanţi în anul 2017, cu consecinţa măririi patrimoniului acestuia fără temei legitim. Instanţa reţine că există o mărire a patrimoniului pârâtului decurgând din folosinţa cavoului construit de către reclamanţi, concomitent cu micşorarea patrimoniului reclamanţilor, cele două fiind efectul unei cauze unice“, se arată în motivarea sentinţei. Costel A. nu a vrut să se prezinte la proces, din acest motiv, judecătorii considerând că îşi însuşeşte cerinţa reclamanţilor. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.