O nouă rocadă la USAMV: pleacă acasă jumătate dintre studenţi care vor învăţa online

joi, 01 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 O nouă rocadă la USAMV: pleacă acasă jumătate dintre studenţi care vor învăţa online

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) se pregăteşte pentru o nouă operaţiune de „rocadă“ a studenţilor.

Astfel, în zilele următoare vor fi primiţi în campus studenţii care până acum au efectuat în acest semestru toate activităţile exclusiv on-line. Este vorba despre cei din anii II şi III de la Facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie şi anii II, IV şi V de la Facultatea de Medicină Veterinară, care vor desfăşura toate activităţile faţă în faţă. Toţi studenţii USAMV din ultimii ani de studiu vor continua activităţile on-site, trei săptămâni, până la finalizarea cursurilor. Studenţii USAMV Iaşi, care au fost prezenţi în campus de la începutul semestrului al doilea, se vor decaza, termenul fiind stabilit pentru data de astăzi, 1 aprilie.

„Joi, până la ora 16.00, studenţii din seria întâi vor elibera camerele de cămin pentru ca Departamentul Administrativ să poată realiza toate operaţiunile de dezinfecţie şi igienizare, măsuri impuse cu stricteţe în această perioadă. După această etapă, urmează cazarea studenţilor din seria a doua, pe 3 şi 4 aprilie, cu respectarea tuturor normelor de distanţare fizică, igienă şi obligativitatea purtării măştilor“, a precizat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.

Cititi si: Vin produs de studenți la USAMV Iași: de la ”bobiță” (materia primă) până la etichetă

Cazarea studenţilor va avea loc în intervalul orar 08.00-18.00 şi va fi organizată cu ajutorul Ligii Studenţilor Agronomi şi Veterinari. La jumătatea lunii februarie 2021 în căminele USAMV Iaşi s-au cazat doar studenţii din anii I şi IV de la Facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie şi anii I, III şi VI Medicină Veterinară. Studenţii care în primele şapte săptămâni au desfăşurat activităţi didactice doar on-line, se vor caza şi vor începe activitatea didactică (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, de luni, 5 aprilie 2021.

Comentarii