Conducerea federaţiei de box se afişează cu interlopul Corduneanu

Oficialii Federaţiei Române de Box, mândri de prietenia cu interlopii ieşeni

luni, 01 iulie 2013, 01:50
4 MIN
 Oficialii Federaţiei Române de Box, mândri de prietenia cu interlopii ieşeni

Legături periculoase cu interlopii din Iaşi la vârful Federaţiei Române de Box (FRB). Doi oficiali din cadrul acestei structuri apar într-o fotografie postată pe internet, la gâtul influentului interlop Costel Corduneanu, liderul celui mai periculos clan din Iaşi. Poza cu pricina a fost postată pe un profil de Facebook atribuit lui Costel Corduneanu şi a fost realizată la începutul acestui an, la Iaşi, după o gală de box din cadrul Cupei României. Unul dintre oficialii care apar în imagine este preşedintele FRB, fostul campion mondial Leonard Doroftei, ajuns şef la federaţie la finele unui trecut.

Oficial FRB către Corduneanu: „frăţiorul meu cel mare“

Contactat telefonic, Leonard Doroftei nu a negat legătura cu liderul clanului Corduneanu. „Fotografia este recentă, a fost făcută la o gală de box de la Iaşi. Nu am discutat prea mult. «Salut, salut, ce faci». Mi-am făcut poze cu toată lumea şi şi-a făcut şi el. Eu îl cunosc ca sportiv, îl cunosc ca om care a luptat, care a avut rezultate. Atât pot eu spune despre Corduneanu. Ce spun alţii, sunt lucruri pe care le ştiu ei. Eu spun ce ştiu“, a spus Doroftei. Acesta a mai menţionat că a participat împreună cu Costel Corduneanu la două olimpiade şi că au „amintiri frumoase“ împreună. „După ce m-am întors din Canada am auzit despre discuţiile astea cu clanuri, cu nenorociri, cu nebunii“, a mai spus Doroftei.

Un alt şef al boxului românesc care apare în aceeaşi fotografie, la gâtul lui Costel Corduneanu, este şi Marcel Boboc, fost boxer de performanţă, impresar la Râmnicu-Vâlcea, membru cu drept de vot în Consiliul de Administraţie al FRB. Legătura lui Marcel Boboc cu liderul clanului Corduneanu pare a fi mult mai strânsă. La o fotografie în care Costel Corduneanu apare alături de manelistul Florin Salam, Marcel Boboc îl numeşte pe interlop „frăţiorul meu… cel mare“. La rândul său, Corduneanu îi răspunde şefului din FRB numindu-l „frate“. „Aici voi fi mereu, Marcele. Eşti ca un frate lângă mine şi la greu, şi la bine“, scrie Costel Corduneanu.
Corduneanu, reprezentant al României la două olimpiade.

Ajuns acum liderul unuia dintre cele mai temute clanuri interlope din România, Costel Corduneanu a fost, în trecut, sportiv de performanţă. El a reprezentat România la două olimpiade. La Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992, Corduneanu a ocupat locul nouă la lupte libere, în timp ce în 1996, la Atlanta, actualul interlop ocupa locul 14 la acelaşi sport. De asemenea, a fost campion mondial la cadeţi şi vicecampion european la lupte libere.

Despre perioada petrecută împreună cu Costel Corduneanu, fostul campion mondial la box Leonard Doroftei spune că a fost una cu „amintiri frumoase“. „Multe cantonamente le-am făcut împreună, ei cu luptele, noi cu boxul. Îl cunosc de peste douăzeci de ani. Avem amintiri frumoase, am fost la două olimpiade împreună. Dacă am fost colegi să nu crezi că am fost împreună. Ne întâlneam mai seară de seară, pe holuri, pe la cantină sau mai stăteam de vorbă pe afară“, a mai spus Leonard Doroftei.

Angajat cu 700 de lei pe lună, aruncă banii pe Facebook

Dacă pe Facebook Costel Corduneanu apare la petreceri cu manelişti, aruncând cu banii, sau cu interlopi cunoscuţi, – cum e Nuţu Cămătaru -, în faţa judecătorilor interlopul este sărac lipit pământului. În luna martie a acestui an, magistraţii Tribunalului Maramureş, acolo unde fraţii Corduneanu sunt judecaţi pentru mai multe infracţiuni, au decis să îl lase pe Costel Corduneanu să plece din Iaşi după ce acesta a precizat că s-a angajat cu salariul minim pe economie la o firmă din Suceava şi are nevoie de bani pentru a-şi întreţine familia. „Inculpatul Corduneanu Constantin este singurul întreţinător al familiei, soţia acestuia nedesfăşurând niciun fel de activitate remunerată. Tribunalul apreciază la acest moment procesual că cererea inculpatului de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu obligarea de a nu părăsi ţara este justificată“, se mai arată în încheierea Tribunalului Maramureş. Costel Corduneanu este trimis în judecată pentru constituire a unui grup organizat alături fraţii săi şi diferite persoane. Dosarul instrumentat de DIICOT Iaşi a ajuns pe rolul Tribunalului Maramureş încă din 2010.

Comentarii