Pompier ieşean condamnat pentru insubordonare. Nu a ascultat de superior
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Pompier ieşean condamnat pentru insubordonare. Nu a ascultat de superior

GALERIE
autospeciala-pompieri
  • autospeciala-pompieri
- +

Totul a pornit de la un test refuzat.

Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a primit o pedeapsă constând într-un an şi şase luni de închisoare cu amânarea pedepsei după ce a fost găsit vinovat de insubordonare. Vasile Băbăscu are gradul de plutonier major şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei de procurorii militari.

Militarul în vârstă de 40 de ani a comis fapta în data de 18 iulie 2019, atunci când era de serviciu la ISU, unde este şofer de autospecială. La un moment dat, un colonel din cadrul instituţiei, superior ierarhic lui Băbăscu, a vrut să îl testeze cu etilotestul. Era vorba de un control de rutină al cadrelor care urmau să fie de serviciu pentru următoarele 24 de ore. Băbăscu a refuzat cu obstinenţă să sufle în etilotest. Militarul a susţinut că îi era rău şi avea stări de vomă şi febră, însă, arată judecătorii, nu a comunicat superiorul starea de sănătate precară. La audieri, până la urmă, pompierul a recunoscut că a refuzat să fie testat deoarece băuse în ziua anterioară şi ar fi existat riscul ca aparatul să arate că e băut.

Potrivit procedurilor, angajaţii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă pot fi supuşi, inopinat, la serviciu, la astfel de teste. Băbăscu a fost de acord în timpul procesului să presteze şi muncă în folosul comunităţii. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.