Răsturnare de situaţie: Florian Munteanu, fostul şef al Romsilva Iaşi, nu este “lucrător al fostei Securităţi”

vineri, 21 aprilie 2023, 15:56
1 MIN
 Răsturnare de situaţie: Florian Munteanu, fostul şef al Romsilva Iaşi, nu este “lucrător al fostei Securităţi”

Răsturnare de situaţie în cazul în care fostul director al Romsilva IaşI a fost prezentat ca fiind subiectul unui dosar prin care judecătorii Curţii de Apel din Bucureşti au constatat în primă instanţă calitatea de lucrător al fostei Securităţi. 

Florian Munteanu, de profesie inginer silvic, a declarat redacţiei că în cazul prezentat pe portalul Curţii de Apel Bucureşti – în care instanţa a publicat doar dispozitivul nu întreaga hotărâre –  nu este vorba de el, ci, foarte probabil, de o cu totul altă persoană pentru care s-au cerut verificări la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor fostei Securităţi.

“În mod cert nu este vorba despre mine în acest dosar. Pentru cei curioşi, dacă mai rămâne vreo urmă de îndoială, voi procura o adeverinţă din partea instanţei în care să se precizeze clar că subiectul procesului de care aţI făcut vorbire nu are de a face cu persoana mea”, ne-a precizat Florian Munteanu.

Redacţia “Ziarului de IaşI” a transmis scuze fostului director Romsilva Florian Munteanu. De asemenea, am revizuit actuala procedură de lucru şi am luat măsuri pentru a evita pe viitor confuzii de acest gen la prelucrarea datelor care provin de pe portalurile instanţelor. 

Comentarii