Scriitorul ieșean Dan Lungu deschide lista partidului ”Pentru Iași” la senat la alegerile parlamentare

vineri, 21 octombrie 2016, 12:15
2 MIN
 Scriitorul ieșean Dan Lungu deschide lista partidului  ”Pentru Iași” la senat la alegerile parlamentare

Scriitorul Dan Lungu va deschide lista partidului ”Pentru Iași” la senat la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook în urmă cu puțin timp.

”M-am hotărât: candidez! Nu-mi vine nici mie a crede că am luat această decizie. Când a venit propunerea celor de la Pentru Iași, am fost luat prin surprindere, fiindcă știu că pentru a accede la asemenea poziții, de regulă, se prestează multă muncă în folosul partidului. Eu m-am trezit cu o echipă de oameni faini, care mi-au spus: ne place ce faci și ce se vede în urma ta, hai cu noi! Cu unii dintre ei mai lucrasem în alte proiecte culturale și-i cunoșteam, profesioniști și serioși, dar pe alții îi vedeam prima dată. 

Mi-a luat mai puțin de 24 de ore să mă hotărăsc. 

A fost suficient să mă gândesc la câtă birocrație și obtuzitate mi-a fost dat să înghit în organizarea FILIT-ului, la câte legi anapoda am întâlnit în munca mea de management cultural, la cum se risipesc banii în cultură din lipsa unor mecanisme fiabile sau a clientelismului politic. Cred că lumea culturală poate funcționa mai bine și banii pot fi cheltuiți mai cu folos, iar din parlament chiar poți influența în acest sens. Cunosc lumea culturală din toate perspectivele importante: ca scriitor, ca manager al unei instituții publice de cultură, ca organizator de evenimente, ca participant la evenimente naționale și internaționale, ca evaluator de proiecte și nu în ultimul rând ca sociolog care s-a ocupat sistematic de cercetări în domeniul culturii. Pot privi și pot înțelege lucrurile cu rafinament teoretic și experiență practică. Sunt multe de făcut în modul de finanțare a proiectelor culturale la nivel local, în managementul instituțiilor publice de cultură, în relațiile acestora cu sectorul independent sau în utilizarea culturii ca instrument de dezvoltare locală și regională. 

Fiindcă m-am izbit eu însumi de o sumedenie de probleme care știu cum pot fi rezolvate, am răspuns pozitiv la provocarea Pentru Iași și voi candida din partea lor pe listele USR. Fiindcă mi-au plăcut oamenii, maniera lor profesionistă și relaxată în același timp de a face lucrurile, fiindcă pare un moment prielnic schimbărilor bune la nivel național, am acceptat să mă implic pentru a schimba. Dacă aș fi spus acum nu, mi-aș fi refuzat, în ochii mei, dreptul de a mai critica ceva vreodată. 

Știu că nici vouă nu vă vine a crede că am făcut una ca asta, dar țineți-mi pumnii! ” a scris Dan Lungu.

Comentarii