Ședință a CExN al PSD la Iași. Popa abia aşteaptă „premiera“, Chirica pleacă în Polonia

marți, 09 ianuarie 2018, 10:04
2 MIN
 Ședință a CExN al PSD la Iași. Popa abia aşteaptă „premiera“, Chirica pleacă în Polonia

Desfăşurată pe parcursul a mai mult de patru ore, şedinţa de ieri a CExN al PSD, în care premierul a încercat să-i fure partidul lui Dragnea, s-a încheiat nedecis. Brăileanul şi teleormăneanul şi-au dat întâlnire pentru „duelul“ final la Iaşi, pe un teren neutru pentru partid şi virgin pentru banii Guvernului. Deşi şedinţa de la Iaşi se anunţă o simplă „ciomăgeală“ pentru putere, liderii locali ai PSD visează autostrăzi şi proiecte „pragmatice şi practice în acelaşi timp“.

„Va fi o reuniune în premieră pentru Iaşi: vor veni toţi membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD (aprox. 50 de persoane), alături de miniştrii şi secretarii de stat şi de parlamentarii partidului“, ne-a declarat aseară preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Alături de evaluarea miniştrilor, a secretarilor de stat şi strategia de guvernare pentru următorii doi ani, „vom avea proiecte pentru Iaşi pe care le vom pune atunci pe masă“, după cum a precizat liderul social-democraţilor ieşeni.

Primarul Mihai Chirica s-a arătat la fel de optimist: „Eu cred că acest CEx va veni cu autostrada. Speranţa mea este să facă CEx-ul şi să anunţe personal dl. Dragnea: «Facem autostrada Iaşi-Tg. Mureş. Ne apucăm de construit din acest an şi, iată, acesta este graficul de lucrări pe care am să mă ţin cu dinţii să fie respectat“.

Dacă, dimpotrivă, reuniunea CEx va fi doar o întâlnire teoretică, „nu cred că România mai are răbdare pentru teorie, ci vrea mai multă acţiune pragmatică şi practică în acelaşi timp“, a adăugat primarul.

El a mai spus că evenimentul organizat de PSD la Iaşi se suprapune parţial cu o reuniune din capitala Poloniei, la care Iaşul a fost nominalizat ca principal pol de creştere în domeniul IT outsourcing.

„O să trebuiască să merg acolo ca să reprezint oraşul şi să vedem câţi investitori mai putem aduce în România în perioada asta tulbure“, a încheiat primarul Chirica.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii