Şofer cu alcoolemie de 3,5 la mie, arestat: Ce se poate bea la serviciu: 8 beri, două pahare de vin şi, capac, o duşcă mare de rachiu!

marți, 10 iulie 2018, 01:49
1 MIN
 Şofer cu alcoolemie de 3,5 la mie, arestat: Ce se poate bea la serviciu: 8 beri, două pahare de vin şi, capac, o duşcă mare de rachiu!

Individul avea permisul reţinut, tot din cauza alcoolului. El a fost prins de Poliţie după ce a fost urmărit în trafic de alţi conducători auto.

Judecătorii ieşeni au dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 32 de ani care s-a urcat la volan deşi era în stare avansată de ebrietate. Ovidiu Constantin Butnaru a băut în timpul serviciului, conducând pe drumurile din Tomeşti şi Iaşi, la orele serii.

Potrivit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care au solicitat arestarea sa preventivă, Butnaru a comis fapta în data de 4 iulie. Un alt şofer a observat că bărbatul conducea în zigzag, inclusiv pe o stradă din apropierea şcolii din Tomeşti. Martorii au sunat şi la 112, în jurul orei 22.20 Butnaru fiind oprit de un echipaj de Poliţie.

În aerul expirat a reieşit o alcoolemie de 1,82, iar cele două probe prelevate din sânge au relevat alcoolemii de 3,50 şi 3,35.

„Inculpatul a recunoscut la faţa locului consumul de băuturi alcoolice, declarând verbal că a consumat în timp ce se afla la serviciu, între orele 7:00 şi 14:00, 8 beri cu alcool de 500 de mililitri fiecare, două pahare de vin de 250 de mililitri fiecare şi 50 de mililitri de rachiu”, se arată în propunerea de arestare preventivă admisă de judecători. Butnaru a mai comis o faptă similară în decembrie 2016, având şi permisul reţinut.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii