Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Şofer ieşean de camion prins băut la volan. Firma vrea despăgubiri de 8.000 de euro. Sunt legitime?

GALERIE
sofer, camion, baut
  • sofer, camion, baut
- +

O firmă de comerţ cu de toate încearcă să obţină despăgubiri de 8.000 de euro de la un fost angajat. Acesta lucrase în cadrul firmei ca şofer timp de două luni şi jumătate, până ce fusese prins băut la volan, în Marea Britanie. Firma ar fi fost nevoită să suporte cheltuieli neprevăzute pentru a-şi recupera camionul şi marfa. Până acum, judecătorii nu au putut fi convinşi că ele ar fi fost chiar atât de mari.

Iulian M. se angajase la SC Samba Company SRL Paşcani la mijlocul lunii augusst 2019, ca şofer de tir. Pe 28 octombrie, pe când se afla în Marea Britanie, a fost reţinut de poliţişti pentru că băuse. Întrucât încărcătura era perisabilă, poliţiştii au dus camionul într-o parcare asigurată. Trei zile mai târziu, relaţiile contractuale dintre Iulian M. şi SC Samba Company încetau. Conform plângerii depuse de firmă în instanţă, pentru a-şi recupera camionul, a trebuit să cheltuiască 8.000 de euro. Fusese trimis un alt şofer, cu avionul, pentru a prelua tirul şi a-l aduce în ţară. Acum, firma încerca să-şi recupereze banii de la fostul său şofer în instanţă. În plângerea adresată Tribunalului se menţionează că iniţial Iulian M. recunsocuse datoria şi se arătase dispus să o plătească, dar ulterior refuzase.

Conform Codului Muncii, salariaţii răspund patrimonial pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor. În astfel de situaţii, sarcina probei revine angajatorului. La dosar, Samba Company a depus două bilete de avion, Suceava -Londra şi Bruxelles – Iaşi, în valoare totală de 2.290 lei, pe acelaşi nume, datate 29 octombrie, respectiv 1 noiembrie 2019. Acelaşi nume apărea şi pe o factură datată 30 noiembrie 2019, fără a rezulta din aceasta că el ar fi fost şoferul trimis pentru a aduce camionul în ţară. Cheltuielile cu taxa de parcare nu fuseseră demonstrate în niciun fel. „Instanţa constată că este neîntemeiată cererea reclamantei având ca obiect obligarea pârâtului la plata sumei de 8000 euro, reprezentând prejudiciu şi, implicit, ca urmare a caracterului său accesoriu, instanţa constată că este neîntemeiată şi cererea reclamantei având ca obiect obligarea pârâtului la plata dobânzilor asupra acestei sume. În consecinţă, instanţa va respinge acţiunea”, au conchis magistraţii Tribunalului. Sentinţa a fost contestată de Samba Company, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri