Un poliţist abia scăpat la pensie specială a “spulberat” o căruţă: un mort, un rănit grav. Avea alcoolemie 2 la mie. A fost arestat

miercuri, 26 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Un poliţist abia scăpat la pensie specială a “spulberat” o căruţă: un mort, un rănit grav. Avea alcoolemie 2 la mie. A fost arestat

Poliţistul care a băut alcool apoi s-a urcat la volan şi a omorât un căruţaş, la Schitu Duca, a fost arestat de către judecători. 

Gheorghiţă Chifan, în vârstă de 51 de ani, se afla joi la volanul unui autoturism, iar din cauza beţiei nu a observat o căruţă în care se aflau doi bărbaţi şi a intrat în plin în atelaj. Cel care conducea căruţa, un bărbat de 55 de ani, a murit în scurt timp din cauza rănilor, în timp ce celălalt se află în stare gravă la spital.

Poliţiştii de la Rutieră l-au reţinut iniţial pe Chifan după ce medicii legişti au decis că omul avea o alcoolemie de aproximativ 2 mg/l alcool pur în sânge, apoi procurorii au cerut arestarea lui pentru o lună de zile.

„Accidentul mortal a avut loc în seara zilei de 21 octombrie pe DN 24, în comuna Schitu Duca, judeţul Iasi. Un bărbat în vârstă de 51 de ani care conducea un autovehicul a intrat în coliziune cu o căruţă, iar în urma impactului a survenit decesul căruţaşului, în vârstă de 55 ani.

Dupa testarea cu etilotestul s-a stabilit că şoferul consumase băuturi alcoolice. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. La data de 25 octombrie, bărbatul care ar fi condus auto a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Chifan a lucrat în Poliţie şi s-a pensionat în urmă cu câteva luni de zile din sistem. Ultimul loc de muncă al acestuia a fost la Secţia 3 din Municipiul Iaşi. 

Comentarii