Un tânăr din Iaşi îşi “aromatiza” drogurile ţinându-le în pantofi. Surpriză printre vameşi!

marți, 27 martie 2018, 12:00
2 MIN
 Un tânăr din Iaşi îşi “aromatiza” drogurile ţinându-le în pantofi. Surpriză printre vameşi!

Un cetăţean moldovean a fost prins de poliţiştii de frontieră ieşeni având ascunsă în pantofi o cantitate de haşiş. El a fost dus la sediul DIICOT pentru a fi audiat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Politiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună inspectorii vamali, au prins la control, în noaptea de luni spre marţi, un tânăr din Republica Moldova care consumase droguri şi care avea ascuns, în pantofi, un plic de plastic cu cinci grame de haşiş.

Pavel R., în vârstă de 29 de ani, încerca să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. ”Tânărul avea un comportament asemănător unei persoane care este consumatoare de substanţe stupefiante, iar la controlul amănunţit asupra acestuia autorităţile de frontieră au descoperit, în interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul dintre branţuri, un plic din material plastic, transparent, care conţinea cinci grame de substanţă solidă, de culoare maronie. Pavel R. a declarat că substanţa din plic este haşiş şi a cumpărat-o pentru consum propriu din Franţa, în schimbul sumei de zece euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ opt ani”, a declarat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Ulterior, individul a fost preluat de procurorii din cadrul DIICOT Iaşi, fiind audiat sub suspiciunea comiterii infracţiunii de cumpărare, transport sau deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Substanţa descoperită a fost predată spre expertizare procurorilor DIICOT, iar cercetările continuă.

Comentarii