VIDEO Ce fac cei 200 de copii nevoiași ieșeni duși la mare de părintele Damaschin pentru prima dată în viața lor

duminică, 14 iulie 2019, 11:19
2 MIN

200 de copii din judeţul Iaşi şi-au îndeplinit visul şi au plecat cu toţii într-o vacanţă la mare.Cei mai mulţi dintrei ei nu au avut această şansă până acum pentru că părinţii lor nu îşi permit o asemenea excursie.

Însă părintele Dan Damaschin din Iaşi, care slujește la bisericuța maternității Cuza Vodă, alături de donatorii săi, a reuşit să facă o minune şi să-i ducă la Marea Neagră.

Cei 200 de copii care s-au pregătit pentru vacanţă la mare au fost aleşi din familii care nu au avut până acum posibilitatea să le ofere copiiilor o vacanţă la plajă.

Excursia copiilor pe litoral, în staţiunea Eforie, a fost posibilă şi cu ajutorul donatorilor care îl sprijină pe preotul Dan Damaschin, de la Biserica Maternităţii Cuza Voda din Iaşi. Pentru ca micuţii să se bucure de o săptămână de distracţie, părintele a strâns aproximativ 40.000 de euro.

Dan Damaschin, preot: „Dorinţa mea este că toţi aceşti copii să fie cât mai fericiţi, ne-am propus împreună cu donatorii şi voluntarii să le oferim o săptămână de vis, în care să nu refuzăm nimic din ceea ce un copil crescut într-o familie normală le are acasă.”

Părintele Dan Damaschin ajuta anual peste 2.000 de copii din comunele judeţului Iaşi cărora le oferă pachete cu mâncare, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de îngrijire personală şi bani.

Secvențe din tabăra copiilor, în GALERIA FOTO de mai sus

SURSA: pagina de FB a parintelui Damaschin

Comentarii