VIDEO – Poliţia anchetează circul făcut de senatoarea Diana Şoşoacă la Răchiteni

joi, 09 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 VIDEO – Poliţia anchetează circul făcut de senatoarea Diana Şoşoacă la Răchiteni

Din cauza scandalului, caravana de vaccinare trimisă de la Iaşi s-a întors fără să imunizeze ieşenii care erau înscrişi pe listă. Răchiteni are cea mai mare incidenţă de infectări din judeţ.

Politia s-a sesizat în cazul scandalului din comuna Răchiteni, după ce senatoarea Diana Şoşoacă, însoţită de mai mulţi protestatari, au blocat activitatea unei caravane de vaccinare anti-COVID. Întregul scenariu s-a petrecut în localitatea ieşeană în cursul zilei de sâmbătă, pe 4 septembrie, unde autorităţile locale au solicitat caravana de vaccinare pentru 12 locuitori ai comunei aflaţi în imposibilitate de deplasare. În urma solicitării respective, DSP Iaşi a făcut toate demersurile necesare pentru ca oamenii să fie vaccinaţi, însă activitatea a fost blocată de un protest spontan organizat chiar de către senatoarea de Iaşi.

Însoţită de mai mulţi simpatizanţi, sosiţi în comuna ieşeană cu autoturisme înmatriculate în Arad sau Bucureşti, Şoşoacă a făcut un scandal de proporţii chiar la uşa cabinetului în care cetăţenii localităţii urmau să intre pentru a se imuniza. Protestul spontan pus la cale de Şoşoacă a fost transmis live pe Facebook vreme de 40 de minute, timp în care au putut fi auzite mesaje precum "Jos masca, jos masca", "La puşcărie, primarul la puşcărie" sau "Cea mai mare minciună a secolului". Protestul a luat proporţii cu rapiditate şi s-a transformat într-un scandal în toată regula, ajungându-se inclusiv la înjurături şi scandări rasiste.

Activitatea caravanei de vaccinare a fost întreruptă în ziua respectivă tocmai din cauza proporţiilor luate de scandalul în sine. Zece dintre oamenii care urmau să se imunizeze au fost redirecţionaţi însă către alte centre de vaccinare, din Roman şi Mirceşti, iar alţi doi, minori, au fost programaţi pentru o altă zi. Niciun flacon de vaccin nu a fost deschis în ziua respectivă la Răchiteni, iar cabinetul medical al localităţii a fost închis în urma protestului. Întreaga echipă sosită din partea DSP Iaşi pentru imunizarea localnicilor s-a întors în municipiul de reşedinţă al judeţului.

Ulterior, senatoarea de Iaşi a precizat că protestul din localitatea ieşeană a fost organizat la cererea oamenilor, care ar fi cerut ca ea să fie prezentă la Răchiteni. Conform datelor publicate pe site-ul Prefecturii Iaşi, localitatea avea o incidenţă de 3,64 la mia de locuitori, la data de 6 septembrie, fiind de altfel şi cea mai mare incidenţă din întregul judeţ. Singurele comune care s-au apropiat de această valoare, la data respectivă, erau comunele Cepleniţa şi Vlădeni, cu o incidenţă de 3,33, respectiv 2,42 la mia de locuitori.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii