VIDEO: Reclamă la un telefon, interzisă pentru că obiectifică femeile

joi, 26 februarie 2015, 12:17
2 MIN
 VIDEO: Reclamă la un telefon, interzisă pentru că obiectifică femeile

Deşi nu este nici pe departe cea mai încărcată de sexualitate reclamă pe care am văzut-o în ultimul an, noul clip de promovare al celor de la Kazam a fost interzis în UK, relatează playtech.ro.

Zilele trecute, Kazam, un producător mai puţin cunoscut de telefoane, a început să-şi promoveze în Regatul Unit un nou smartphone pretendent la titlul de cel mai subţire. Metoda de promovare a implicat folosirea unei reclame de aproximativ un minut. Din păcate, nu a trecut mult timp de la prima difuzare până când aceasta a fost interzisă.

După o serie de plângeri adresate Advertising Standards Authority (ASA), o autoritatea britanică cu un obiect de activitate similar cu al CNA-ului nostru, doar că pentru reclame, o reclamă la Tornado 348 nu a mai fost difuzată pe nici un post TV, indiferent de oră. Motivul pentru o astfel de decizie radicală nu ţine de nuditate corporală, violenţă sau agresivitate verbală, ci de o noţiune mai abstractă – obiectificarea femeilor. Aparent, o tânără domnişoară în desuuri care se perindă prin faţa camerelor înainte să-şi ia pe ea o pereche de blugi şi o cămaşă a ofensat principiile respectivei autorităţi. În altă ordine de idei, deşi clipul are o încărcătură sexuală evidentă, nu este deloc ostentativ, mai ales dacă îl comparăm cu alte reclame de care ne lovim zilnic, nu doar la televizor, dar şi pe bannere stradale.

Cei de la Kazam, fără succes, au încercat să-şi protejeze reclama afirmând că este difuzată doar la ore târzii pentru un public matur. Argumentul nu a fost însă suficient, iar reclama pe care o puteţi viziona şi voi mai jos pentru a vă forma propria părere, are şanse foarte mari să-şi mai găsească loc doar pe YouTube.

Comentarii