Abia ales, primarul din Şipote va zbura din funcţie

miercuri, 13 iulie 2016, 01:54
2 MIN
 Abia ales, primarul din Şipote va zbura din funcţie

Dorin Mircea Malii a fost condamnat de Curtea de Apel la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare. Secretarul CL Şipote aşteaptă să vadă, negru pe alb, şi faptul că instanţa i-a interzis dreptul de a fi ales şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat

Comuna Şipote ar putea rămâne fără primar la abia o lună de la alegeri. Prefectura a solicitat secretarului Consiliului Local Şipote detalii cu privire la situaţia primarului nou-ales, Dorin Mircea Malii. Acesta a fost condamnat de Curtea de Apel pentru fals intelectual, la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare. Alături de Malii a fost condamnat şi consilierul local Constantin Coţofanu şi câţiva angajaţi ai primăriei. „Noi am trimis o adresă către secretarul comunei pentru a ne informa dacă sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru încetarea de drept a mandatului. Întreaga procedură de demitee a primarului începe cu un referat care trebuie să ne parvină din partea secretarului CL”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

Sentinţa Curţii de Apel a fost dată pe 17 iunie. În 2008, comuna Şipote a câştigat un proiect cu finanţare europeană privind înfiinţarea unui centru de cooperare transfrontalieră pentru dezolvarea afacerilor în domeniul artelor şi meşteşugurilor. Doi ani mai târziu, Coţofanu, pe atunci primar al comunei, ar fi prezentat mai multe documente false pentru a obţine ultima tranşă din banii acordaţi în cadrul proiectului.

Din documente rezulta că lucrările ar fi fost finalizate, deşi ele ar fi fost încă în curs. Prejudiciul calculat la acea dată a fost de 25.167 euro la bugetul Uniunii Europene şi 35.782 lei la bugetul naţional. Procesul a început în 2012. „Ultima oară, dosarul era la Curtea de Apel. Din ce am înţeles, s-ar fi trimis către Judecătoria Hârlău, fiind menţinute o parte din acuzaţii. Judecătoria Hârlău trebuie să ne trimită minuta sau hotărârea definitivă. Deocamdată nu am primit nimic, iar pe vorbe nu putem trimite un referat Prefecturii”, a precizat Mariana Murăraşu, secretarul CL Şipote. 

 
 

Comentarii