Admiterea la Universitatea Tehnică continuă până luni

vineri, 28 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Admiterea la Universitatea Tehnică continuă până luni

Peste 2.800 de candidaţi s-au înscris până în prezent la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi, astfel, până pe data de 31 iulie, când se va încheia perioada de înscriere, cel mai probabil, toate locurile la buget vor fi ocupate. 

Miercuri şi joi s-au înscris mai bine de 200 de candidaţi, după ce marţi conducerea universităţii comunicase, după o primă redistribuire computerizată pe baza opţiunilor, că doar trei dintre cele 11 facultăţi nu şi-au ocupat toate locurile la buget. Candidaţii au avut posibilitatea ca, depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă, să se înscrie la oricâte specializări au dorit dintre cele scoase la concurs de către TUIAŞI. De asemenea, chiar dacă locurile nu se vor ocupa până la sfârşitul perioadei de depunere a dosarelor, universitatea mai are posibilitatea de a mai primi studenţi în sesiunea din toamnă. Săptămâna aceasta, miercuri, pe data de 26 iulie, au fost depuse 110 dosare pentru locurile la buget şi 4 pentru cele la taxă, cei mai mulţi dintre candidaţi alegând Facultatea de Elec­tronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, unde au fost depuse 31 de dosare.

Ieri însă, prima în ordinea pre­ferinţelor a fost Facultatea de Mecanică, cu 24 de dosare depuse, depăşind cu 3 dosare Facultatea de Electronică, Tele­comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Anul acesta a fost concurenţă şi pe locurile destinate cadidaţilor din Re­publica Moldova şi Ucraina, chiar dacă numărul acestora a crescut de la 30 la 250 de locuri pentru licenţă. Pentru anul universitar viitor mai bine de 500 de candidaţi din Republica Moldova şi-au arătat dorinţa de a urma programele de studiu de la TUIAŞI. Admiterea la Universitatea Tehnică continuă până luni, 31 iulie. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii