Aplauze pentru acest elev de la Racoviță. A venit cu medalia de argint de la Balcaniada de Matematică

miercuri, 11 mai 2016, 01:52
3 MIN

Ovidiu Avădanei este în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” 

Un rezultat de excepţie a fost obţinut de elevul Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Acesta a obţinut la Olimpiada Balcanică de Matematică, care a avut loc în perioada 5-10 la Tirana, Albania, medalia de argint.

Concursul, aflat la cea de-a 33 ediţie, a adunat echipe din 19 ţări, din care amintim: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Albania, Azerbaijan, Franţa, Italia, etc. „Performanţele şcolare ale elevului Ovidiu Avădanei, constituie rezultatul pasiunii pentru matematică. Câştigător al Marelui Premiu Leris, în clasa a IV-a, a atras atenţia tuturor profesorilor prin interesul pentru cunoaştere şi voinţa de a atinge performanţe deosebite. Ele s-au concretizat an de an în premii la Olimpiadele Naţionale de Matematică, ceea ce i-a permis, accesul la competiţii internaţionale de prestigiu. Anul acesta, în clasa a XII-a, a obţinut calificarea în lotul restrâns al României şi medalia de argint la Balcaniada de Matematică, rezultat excepţional ce încununează eforturile individuale,îndrumarea competentă şi susţinută a profesorului de matematică Cătălin Budeanu. Toate aceste reuşite se înscriu în contextul educativ pe care Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” îl oferă elevilor săi pasionaţi de cunoaştere”, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Acesta a fost pregătit pentru această competiţie la matematică de către profesorul Cătălin Budeanu. Ovidiu a obţinut medalia de argint cu 30 de puncte din cele 40, câte sunt în total. La Balcaniadă, echipa României a obţinut 6 medalii, 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz, clasându-se pe poziţia a doua în clasamentul neoficial pe echipe, după Serbia. Elevul ieşean va ajunge acasă abia luna viitoare deoarece la întoarcerea în ţară va rămâne la Bucureşti, unde se va pregăti pentru bacalaureatul special, care se va susţine în perioada 14-27 mai, la Braşov.

Ovidiu a obţinut la Olimpiada Naţională de Matematică de anul acesta, care a avut loc luna trecută, medalia de aur şi calificarea în lot, şi urmează să participe la baraje pentru a ajunge la Olimpiada Internaţională de Matematică. De-a lungul anilor de studiu, Ovidiu a obţinut la Olimpiadele Naţionale de Matematică premii importante şi constante. În clasa a VI-a a obţinut premiul al II-lea, în clasa a VII-a menţiune şi medalia de argint, în clasa a VIII-a menţiune şi medalia de aur, la Balcaniada de Matematică din Grecia, medalia de argint, în clasa a IX-a premiul III şi medalia de aur, în clasa a X-a menţiune şi medalia de aur şi calificare în lot, iar în clasa a XI-a premiul I, medalia de aur şi calificare în lot.

 

Comentarii