Autobuzele din Iaşi, ţinta vandalilor

sâmbătă, 08 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Autobuzele din Iaşi, ţinta vandalilor

Cele 20 de mijloace de transport second hand au costat 1,5 milioane de lei.
 

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Public au inventariat 104 scaune deteriorate. Ultimul incident de vandalism a avut loc acum două zile, atunci când un autobuz a trebuit să se retragă la garaj din cauza stricăciunilor. Nişte persoane au distrus complet patru scaune din autobuzul care circula pe ruta 42.

„Sunt astfel de distrugeri în mod constant. Nu au fost însă aşa de grave ca în cazul autobuzului în care s-au distrus complet cele patru scaune“, a specificat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Public.

Ieşenii mai au obiceiul să inscripţioneze cu markere pereţii maşinilor sau să lipească gume de mestecat pe scaune. Şefii regiei au apelat la metode neconvenţionale pentru a reface scaunele distruse de ieşeni. Cele care rămân într-o stare acceptabilă sunt cârpite cu bandă adezivă, astfel încât şi ceilalţi călători să le poată folosi.

„Este adevărat faptul că unele dintre scaune prezintă mici defecte datorate uzurii în timp a materialului, prezentând tăieturi mici ce au putut fi recondiţionate aplicându-li-se o bandă cu adeziv, iar altele au materialul de pe şezut sau spătar tăiat în mai multe locuri şi cu buretele rupt, aşa cum a fost cazul scaunelor din autobuzul 208, după cursa pe traseul 42“, a mai spus reprezentantul RATP.

În cazul scaunelor distruse în totalitate, şefii regiei ar trebui să înlocuiască tot materialul din piele ecologică. Reprezentanţii instituţiei spun însă că înlocuirea materialelor este destul de dificilă deoarece se găsesc greu pe piaţă materiale asemănătoare din punctul de vedere al rezistenţei la uzură şi al culorii. Stricăciunile cauzate de vandali sunt cu atât mai grave cu atât autobuzele vizate de aceştia sunt cumpărate cu bani grei din fonduri publice. Municipalitatea a cheltuit 1,5 milioane de lei pentru a cumpăra cele 20 de mijloace de transport, un preţ considerat supraevaluat.
 

Comentarii