Avem vreun complex mureşean?

miercuri, 26 aprilie 2017, 01:43
3 MIN
 Avem vreun complex mureşean?

 

CSM Poli a remizat alb cu modesta echipă ASA, la fel ca în sezonul regulat
 
 
CSM Politehnica Iaşi nu a reuşit să treacă de ASA Târgu Mureş pe teren propriu nici în play-out-ul Ligii I. La fel ca în sezonul regulat, scorul final al disputei a fost 0-0. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât oaspeţii au confirmat în Copou de ce ocupă ultimul loc al clasamentului, mureşenii etalând carenţe serioase în toate compartimentele şi arătând ca o echipă care abia mai crede în salvare.
Iaşul nu a învins o formaţie care cuprinde multe umbre ale jucătorilor de altă dată, (Nicoliţă, Emil Dică, Ferfelea, chiar Gorobsov) pentru că nu a reuşit să speculeze slăbiciunile vizibile din zona centrală defensivă a oaspeţilor. În lipsa cuplului obişnuit de stoperi, Constantin – Roukgalas şi a lui Gabi Mureşan, care mai era folosit fundaş central în situaţii de avarie, ASA a mizat în faţa lui Pap pe greoiul Tudose şi pe crudul Candrea, care păreau a fi pradă uşoară pentru Cristea şi Golubovic. Rutinaţii atacanţi ai Iaşului nu au prins însă o zi grozavă şi nici nu au primit prea multe mingi de la o linie mediană în care Gheorghe a fost lipsit de inspiraţie, Mitic – cu rol defensiv, iar aripile Böle şi Ştefănescu au mizat mai mult pe acţiuni individuale, majoritatea blocate de Velayos şi Mendy. Iar cum urcările fundaşilor laterali Voicu şi Ţigănaşu au fost puţine, randamentul ofensiv al gazdelor a fost, per total, sub aşteptări.
Un alt aspect al jocului ieşenilor care va trebui remediat este precipitarea etalată în actul secund, când lipsa lucidităţii a făcut ca dominarea aproape permanentă a gazdelor să genereze o singură ocazie de gol, apărută abia în minutul 86, şi atunci după o eroare a lui Pap, nu după o fază creată.
Chiar în condiţiile amintite, CSM Politehnica merita să câştige dacă luăm în considerare numărul ocaziilor clare de gol, 4-1, în timp ce ocazia a oaspeţilor, care aproape că nu au contat în atac după ce tandemul Mihalache – Frăsinescu a rulat iarăşi la cote bune, apărând abia în prelungiri. Pe lângă siguranţa defensivă, la plusuri trebuie punctat curajul antrenorului Eugen Neagoe de a introduce pe final doi juniori, Danale şi Moldovan şi evoluţiile promiţătoare ale acestora.
Chiar dacă a obţinut doar un punct dintr-un duel ce părea dezechilibrat, CSM continuă să conducă în play-out. Pentru a se menţine pe prima poziţie indiferent de rezultatele din prima rundă a returului, ieşenii trebuie să învingă vineri, la Chiajna. Misiunea molodvenilor pare a fi accesibilă, Concordia fiind echipa cu randamentul cel mai scăzut din faza a doua a campionatului.
 
CSM-catalog
 
Grahovac (5) – nederanjat serios timp de 90 de minute; a doua sa urcare în atac, din prelungiri, neîncuviinţată de antrenor, putând să genereze înfrângerea Iaşului.
Voicu (6) – nicio problemă pe fază defensivă, discret în atac.
Mihalache (6) – sigur.
Frăsinescu (6,5) – a anulat eroarea lui Grahovac din prelungiri şi a salvat remiza, la ultima fază a meciului, când a anihilat singura ocazie a mureşenilor.
Ţigănaşu (5,5) – ceva probleme cu Nicoliţă, chiar dacă acesta este umbra fotbalistului de altă dată.
Ştefănescu (5,5) – o acţiune individuală de toată frumuseţea, finalizată cu un şut în bară.
Mitic (5,5) – a închis destul de bine culoarele, aport ofensiv redus.
Gheorghe (5) – zi slabă, în care a avut o singură pasă de efect, pentru Böle, în minutul 31.
Böle (5,5) – două ocazii de a înscrie doar cu portarul în faţă.
Cristea (5,5) – a încercat să înscrie în trei rânduri: a trimis pe lângă poartă în minutul 11, iar şuturile din minutele 21 şi 39 au fost deviate.
Golubovic (5) – muncitor, nu a apărut deloc la finalizare.
Bosoi (5) – nu a adus ceva notabil.
Danale şi Moldovan au intrat în minutul 80.
 
 
 

Comentarii