Băsescu, despre scandalul legat de Codul Silvic: Problema nu este a lui Iohannis

joi, 14 mai 2015, 15:04
2 MIN
 Băsescu, despre scandalul legat de Codul Silvic: Problema nu este a lui Iohannis

Fostul preşedinte Traian Băsescu a adus o serie de lămuriri cu privire la postarea făcută anterior pe Facebook, legată de afirmaţiile făcute de premier în contextul scandalului Codului sivic.

Fostul preşedinte consideră că aceste afirmaţii au fost lansate din dorinţa de a arunca responsabilitatea asupra lui Klaus Iohannis, punând ”în cârca altora efectele corupţiei din guvernarea Năstase”.

”Dorinţa de a arunca peste gardul Controceniului o problemă care, în niciun caz, nu este a lui Iohnannis. Dacă Iohannis a greşit cu ceva e că nu a dat o explicaţie publică de ce a întors legea. Rădăcinie firmei austriece în România sunt în 2003. La guvernarea Năstase a fost o practică, pădurile, date pe zece ani unei firme austriece, petrolul, dat pe zece ani şi nu s-a mai făcut rediscutarea redevenţei. Oamenii aceştia încearcă acum să pună în cârca altora efectele corupţiei din guvernarea Năstase. Încearcă să pună în spatele unor nou-veniţi la putere responsabilitatea pentru ce au făcut în mandatul lui Năstase”, a declarat Băsescu.

”În timpul madatului meu a fost bătălia gaterelor ilegale. SRI a dat informaţii continuu guvernului şi preşedinţiei legat de faptul că se fac exploatări ilegale. Aici nu discutam de exploatări ilegale, ci de faptul că se fac exploatări abuzive cu acoperire legală. Urmărind dezbatarea publică eu cred că se urmăreşte o schmbarea a legii, o îmbunătăţie a punerii sub control a ce se întâmplă cu pădurile. Trebuia îmbunătaţit mai demult Codul silvic, sunt convins că şi acest Cod silvic lasă loc de îmbunătăţiri. Eu aş limita la 30% cifra de afaceri pe afacerile cu lemn, pentru a pune sub control tăierile”, a mai spus fostul preşedinte.

Aflaţi amănunte de pe b1.ro

 

Comentarii