Bilanț actualizat al victimelor din Puerto Rico: 43 de persoane au murit în urma uraganului Maria

marți, 10 octombrie 2017, 20:12
2 MIN
 Bilanț actualizat al victimelor din Puerto Rico: 43 de persoane au murit în urma uraganului Maria

Numărul persoanelor decedate în Puerto Rico din cauza uraganului Maria a ajuns la 43, în creștere față de precedentul bilanț al victimelor (39 decese), în contextul în care tot mai mulți rezidenți suferă din cauza infecțiilor, a condițiilor rutiere precare și a altor consecințe generate de acest fenomen meteorologic extrem a anunțat marți un oficial din acest teritoriu insular american, informează Reuters.

Ramon Rosario, secretar de stat pentru Afaceri Publice și Politici Publice, a declarat că rețeaua de electricitate de pe insulă a fost restaurată într-un procent de 16%. Luni, acest procent era de 15%, scrie AGERPRES.

Uraganul Maria a lovit insula din Marea Caraibilor pe 20 septembrie, fiind cel mai puternic uragan care a afectat acest teritoriu american în ultimii 90 de ani. Uraganul a distrus întreaga rețea de electricitate din Puerto Rico și a avariat grav infrastructura și numeroase locuințe.

Mai puțin de 33% din totalul antenelor de telefonie mobilă de pe insulă au fost repuse în funcțiune, potrivit datelor oficiale, iar specialiștii preconizează că vor trebui să treacă mai multe luni înainte ca întreaga rețea electrică să redevină operațională.

Bilanțul victimelor ar putea continua să crească, întrucât mulți dintre locuitorii din Puerto Rico, unde trăiesc 3,4 milioane de rezidenți, în special în zone rurale, întâmpină dificultăți serioase în asigurarea nevoilor de bază și a accesului la îngrijiri medicale.

Dintre cele patru decese raportate în ultimele zile, unul a vizat o persoană care a murit după ce a fost operată din cauza unei infecții, altă persoană a fost ucisă într-un accident de automobil provocat de prezența unor avarii la nivelul unei căi rutiere, iar a treia persoană a murit după ce un acoperiș afectat de uraganul Maria s-a prăbușit peste ea. Ramon Rosario nu a oferit detalii despre cea de-a patra victimă.

Comentarii