Cascadorii râsului lângă Poarta Sărutului

luni, 24 noiembrie 2014, 02:44
4 MIN
 Cascadorii râsului lângă Poarta Sărutului
Meci cu scandal mare la Târgu Jiu: arbitrul a dat un penalty gazdelor după care s-a consultat cu asistentul şi a schimbat decizia, după care a acordat aiurea lovitură de pedeapsă echipei din Botoşani
 

 
* FC Viitorul – Concordia Chiajna 2-2 (2-0). Tănase (’23), Mitrea (’43 – penalty) / Dina (’76), Flortea (‘90^1). Un meci interesant între două echipe “gazdă”, în care de fapt, “oaspeţii” de ieri au fost mai gazde, întrucât au beneficiat de aportul publicului chiejnean. Deşi Concordia a avut mari ocazii la început, Viitorul a înscris de două ori, făcându-şi viaţa mai dulce la vestiare. Dar expresia prăfuită cu periculosul scor de 2-0 şi-a găsit adeverinţa în partea a doua când s-a produs egalarea spre disperarea lui Gică Hagi. Ceea ce înseamnă că, deşi a mirosit puţin a blat, meciul de la Chiajna a fost curat.
* Gaz Metan Mediaş – Dinamo 1-2 (1-0). Taharr (‘4) / Boubacar (’21), Bilinski (’54). O victorie greu de anticipat a “câinilor” cu Dănciulescu în frunte după cum a început partida. În primele minute apărarea dinamovistă a respirat greu şi capul lui Aymen Tahar a mişcat tabela. Greşeli defensive au mai făcut oaspeţii, însă medieşenii s-au pripit la finalizare şi, pripeala lor a fost sancţionată de Cosmin Matei şi Boubacar, iar la începutul reprizei secunde balanţa s-a înclinat spre bucureşteni. Deşi Grecu a fost sancţionat cu cartonaş roşu pentru faultul asupra lui Llullaku (’72), Gazul n-a profitat şi antrenorul ardelenilor, Cristian Dulca a început să-şi facă bagajele.
* Astra Giurgiu –U” Cluj 1-1 (0-0). Bukari (’55) / Lemnaru (’67 – penalty). Mult suspans în întâlnirea dintre o Astră în picaj şi nişte “şepci roşii” care poartă cozoroacele din ce în ce mai semeţ. Cele mai multe ocazii le-au avut clujenii dar scorul a fost deschis de gazde, după ce portarul Panagopoulos a respins în faţă o minge trimisă de Budescu şi Bukari a şutat din apropiere. “U” s-a îndârjit mai al dracului şi a beneficiat de două penaltiuri: primul a fost transformat de Lemnaru, al doilea s-a soldat cu un şut în stâlp trimis de Muşat. Arbitrul Sebastian Colţescu a dictat două eliminări în tabăra astristă, vehement contestate de preşedintele Narcis Răducan şi antrenorul Oleg Protasov (William şi Florescu, minutele 77, respectiv, 85), însă Astra s-a mobilizat exemplar şi n-ar fi fost exclus să câştige!
* Ceahlăul Piatra Neamţ – Oţelul Galaţi 0-1 (0-0). Cristea (’56). La modul în care s-a disputat acest meci, este o minune cum echipa nemţeană a pierdut numai cu acest scor. Echipa gălăţeană a dominat cu autoritate meciul, iar schema Cernat-Cristea a pus pe contrepied apărarea lui Florin Marin de multe ori, chiar dacă a dat roade o singură dată. Cât despre gazde, o singură ocazie în ditamai meciul este prea puţin!
* Steaua – FC Braşov 2-0 (0-0). Popa (’46), Chipciu (’79). A trebuit să treacă pauză pentru ca liderul să deschidă scorul cu un gol la care nu prea ştii dacă să lauzi pasa lui Sînmărtean sau să critici poziţionarea defectuoasă a fundaşiloe braşoveni. Meciul a curs spre victoria steliştilor într-o atmosferă specifică meciurilor fără spectatori.
* Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani 1-2 (0-1). Erico (’50) / Batin (’31), Vaşvari (’84). Mai mult panaramă pe marginea terenului decât fotbal în partida de la Târgu Jiu. Deschiderea scorului pe un contraatac al oaspeţilor a fost urmată la şase minute de un veritabil seism. Arbitru Adrian Cojocaru a acordat un penalty pentru gazde, dar apoi s-a consultat cu asistentul şi a schimbat decizia, provocând proteste uriaşe în tabăra gazdelor. La finele reprizei, antrenorul oaspeţilor, Leo Grozavu, s-a luat la harţă cu banca lui Grigoraş şi a fost poftit în tribună. După ce gorjenii au egalat, s-au năpustit spre poarta lui Curileac şi părea că victoria lor este iminentă, însă acelaşi asistent a semnalizat fault în careu pentru Botoşani şi specialistul Vaşvari a confirmat o victorie împotriva cursului jocului.
* Petrolul – ASA Târgu Mureş 2-0 (2-0). Albin (’16), Geraldo (’21). Echipa mureşeană a fost de nerecunoscut în partida de la Ploieşti, primirea ostilă făcută de suporterii localnici celebrului Gabi Mureşan fiind printre explicaţii. În min. 89, Bejan de la oaspeţi a fost eliminat.
Ultimul meci al etapei se joacă astăzi de la 20:30, CSU Craiova – Rapid, transmis de Look TV.
Etapa viitoare (29 noiembrie -1 decembrie): Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş, CSMS Iaşi – Pandurii Târgu Jiu (vineri), CSU Craiova – Ceahlăul Piatra Neamţ, “U” Cluj – Oţelul Galaţi, Rapid – CFR Cluj (sâmbătă), FC Braşov – FC Viitorul, ASA Târgu Mureş – Astra Giurgiu, Dinamo – Petrolul Ploieşti (duminică), FC Botoşani – Steaua (luni).
 
 

Comentarii