Câştigăm măcar astăzi?

sâmbătă, 19 noiembrie 2016, 02:43
3 MIN
 Câştigăm măcar astăzi?

  De la ora 16:30, CSM Politehnica Iaşi – ASA Târgu Mureş, în etapa a XVI-a a Ligii I la fotbal

 

 

 
CSM Politehnica Iaşi vrea să iasă din tunel şi să întrerupă cele două luni negre începute după succesul de pe 20 septembrie cu Pandurii Târgu Jiu. În zilele care au urmat, CSM Poli nu a mai strâns niciun punct în Liga I în cele şase meciuri pe care le-a jucat.
La prima vedere, misiunea gazdelor este facilă. ASA este o formaţie cu grave probleme financiare, care a obţinut doar două victorii şi două remize în 15 meciuri şi care, ţinând cont şi de penalizarea de şase puncte pe care o are, are şanse infime de a rămâne în eşalonul de elită. Moldovenilor le este însă teamă de faptul că mureşenii reprezintă o echipă imprevizibilă, rezultatele surprinzătoare obţinute de ardeleni în campionat (victorie cu Dinamo, remiză cu Steaua, succes la Timişoara şi egal la Voluntari) ori în Cupa Ligii (victorii la Mediaş şi la Cluj, contra CFR) fiind semnale suficiente de alarmă. De altfel, antrenorul ieşenilor Eugen Neagoe, a anunţat în conferinţa de presă de joi că nu va subestima o echipă care conţine mulţi jucători pe care tehnicianul îi apreciază, printre cei amintiţi numărându-se fundaşii laterali Belu şi Matei, ori rutinaţii Zicu, Surdu, M. Constanstin şi Mingote. Rămânând la jucători experimentaţi, menţionăm că oaspeţii nu vor putea conta astăzi pe Gabriel Mureşan, suspendat.
În ceea ce-i priveşte fotbaliştii ieşeni, aceştia au declarat că nu vor lua de bune informaţiile care anunţă că ASA va face figuraţie în Copou, pentru că sfârşitul echipei este iminent, şi că se vor mobiliza la maximum pentru a atinge unicul obiectiv luat în calcul, victoria.
 
După cum v-am informat, Iaşul are însă grave probleme de lot, principalul capitol la care suferă fiind jucătorii under 21. În condiţiile în care primele trei variante luate mereu în calcul, Ştefănescu, Boiciuc şi Târşa, nu sunt disponibile, Neagoe îi mai are la dispoziţie doar pe Chelaru, care nu a jucat niciun meci titular şi juniorul Moldovan. Şi în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi jucători sunt necazuri: Ţigănaşu are probleme după testul de Ştiinţa Miroslava, derulat marţi, Ciucur nu a ajuns la capacitate maximă după absenţa lungă, generată de o accidentare, iar Martin este în continuare indisponibil.
Preţul unui bilet la peluze este 5 lei, iar la tribune – 10 lei.
 
 
Formaţiile probabile
CSM: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Böle, Chelaru, Mitic, V. Gheorghe – Cristea, Piccioni.
ASA: Mingote – Belu, Dobrosavlevici, M. Constantin, Netzer – Cordoş – Ciolacu, Zicu, Morar, Surdu – Kuku.
Arbitri: Ionuţ Coza – Aurel Oniţă, Sebastian Stoianof.
 
 
Un arbitru surpriză

 

Ionuţ Coza, din Cernica (Ilfov) care a fost delegat ca arbitru de centru la partida de astăzi din Copou, este debutant în Liga I, în schimb are o oarecare notorietate, obţinută cu prilejul unui meci disputat în liga a IV-a între CS Popeşti-Leordeni – CS Corbeanca (scor, 1-2). Între cele două grupări existau animozităţi evidente şi de aceea ambele au cerut arbitru de Liga I. Partida nu a avut probleme de arbitraj deosebite, însă arbitrii au fost atacaţi atât la pauză de oficiali locali, cât şi la final, la vestiar, de persoane particulare, fiind loviţi cu capul de pereţii vestiarului şi pocniţi cu pumnii în faţă. După acest incident, arbitrul Coza şi asistenţii săi au făcut reclamaţie la Poliţie. 
 
Primele rezultate ale etapei
 
FC Botoşani – FC Voluntari 0-1 (0-1). Bălan (’45).
Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timişoara 2-2 (1-1). Antal (’37, ’54) / Popovici (’16), Doman (’60 – penalty).
 
 
 

Comentarii