De Business

Punem punctul pe știi

Cel mai influent om din industria românească s-a aflat ieri la Iaşi

sâmbătă, 09 septembrie 2017, 01:51
2 MIN
 Cel mai influent om din industria românească s-a aflat ieri la Iaşi

Cu ce intenţii concrete a venit aici directorul general  al Groupe Renault România, Yves Caracatzanis? „Mi-a plăcut Iaşul:  voi veni şi cu familia“, a spus acesta, la finalul întâlnirii cu ziariştii.

 

Despre noul Duster, posibilele investiţii în zona Moldovei ale grupului Renault, primul pe ţară la cifra de afaceri şi vânzări, dar şi despre autostradă şi parteneriatele cu universităţile ieşene, s-a discutat ieri, în cadrul unei întâlniri cu directorul ge­neral al Groupe Renault România, Yves Caracatzanis. Întâlnirea cu presa a avut loc la Ideo, în sala Ion Ţiriac, începând cu ora 15, şi a adunat la aceeaşi masă pe reprezentanţii auto­rităţilor locale, primar, prefect, preşedinte CJ, lucru care se întâmplă destul de rar. Bogdan Piţigoi, patro­nul Tester Grup, dealer local Dacia şi Renault, a anunţat că Iaşul este primul din ţară unde s-a lansat serviciul de car sharing.

„E important ca în Iaşi să se întâmple astfel de evenimente, domnul Yves Caracatzanis este res­ponsabil de 3% din PIB-ul româ­nesc. Dacă el a vrut să vină la noi, înseamnă că suntem din ce în ce mai importanţi. Fiind om de afaceri, trebuie să fac mai mult decât să vorbesc, să fac ceva concret pentru oraşul meu. Sunt importante pentru noi parteneriatele cu universităţile, pentru că mulţi dintre studenţi se angajează, mai apoi, intră în câmpul muncii“, a precizat Bogdan Piţigoi. De asemenea, s-a mai vorbit despre crearea a opt staţii de încărcare pentru maşinile electrice, patru la Aeroport şi patru în curtea Casei Pătrate, pe lângă cele şase deja existente în oraş. La rândul său, directorul Renault Româ­nia a mărturisit că este pentru prima dată la Iaşi, că îi place mult oraşul, şi că va reveni cu familia în timpul liber. Acesta a făcut o scurtă prezentare a firmei Renault, de la începuturi şi până în prezent, anunţând că pe 12 septembrie va fi premiera mondială a noului Duster, la Salonul auto de la Frankfurt.

„Duster se află în top 3 cel mai bine vândute modele în lume. Vânzările Renault au crescut la nivel mondial cu 11,8% faţă de anul trecut. România este singura ţară din Europa, cu excepţia Franţei, unde grupul are toate departamentele: logistică, producţie, design, vânzări, inginerie etc.“, a precizat Yves Cara­catzanis. Acesta a adăugat că există un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Iaşi. El a mai spus că, în viitor, lumea va aparţine maşinilor electrice şi că din două maşini electrice vândute în lume, una aparţine Renault.
 
  

Comentarii