Ciocnire frontală între un tramvai şi un camion. O vătmăniţă a văzut moartea cu ochii

marți, 29 noiembrie 2016, 02:55
1 MIN

O ieşeancă în vârstă de 46 de ani, vatman pe un tramvai numărul 7, a scăpat ca prin urechile acului dintr-o tamponare pe care o putea costa viaţa.

Ieri-dimineaţă, la ora 5,25, tramvaiul care tocmai ieşise din depou a fost tamponat de un camion marca MAN folosit la transportul lemnelor. Tramvaiul se îndrepta spre Gară, iar ca­mionul, dinspre Gară către Podul de Piatră. Şo­ferul maşinii a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal tramvaiul. Norocul vătmăniţei a fost că a observat direcţia camionului şi a oprit mijlocul de transport, altfel, coliziunea putea fi violentă.

Şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din municipiul Iaşi le-a precizat jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi“ că a avut un moment de slă­biciune. „Am avut un vertij, pentru câteva momente m-am pierdut. Am venit din Bo­toşani“, a precizat acesta. Poliţiştii l-au testat cu alcooltestul, şi nu consumase alcool, însă l-au sancţionat. „Şoferul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu tramvaiul. Femeia care conducea tramvaiul a refuzat transportul la spital, iar şoferul autovehiculului MAN a fost sancţionat cu amendă în valoare de 750 lei şi reţinerea permisului pentru o durată de 60 de zile“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Comentarii