Consilierii ieşeni ar lucra şi noaptea, numai să vină banii de la Bucureşti

joi, 27 august 2015, 01:54
1 MIN
 Consilierii ieşeni ar lucra şi noaptea, numai să vină banii de la Bucureşti

Banii alocaţi săptămâna trecută de Guvern pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale nu au ajuns încă la Iaşi. Din cele 300 de milioane de lei alocaţi în întreaga ţară, Iaşului i-au revenit 7,69 milioane lei.

“Am văzut suma alocată nouă în Monitorul Oficial, dar nu am primit încă nicio comunicare oficială. Aşteptăm să vedem exact modalitatea de repartizare. Până în acest an, repartizarea sumelor pe proiecte revenea Consiliului Judeţean. În acest an însă, multe fonduri au fost alocate de la Bucureşti direct comunelor. Vom proceda în funcţie de ce informare primim”, a declarat preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu.

Alocările pe judeţe a banilor guvernamentali au fost făcute în funcţie de lungimea drumurilor şi de capacitatea financiară a fiecărui judeţ, respectiv lungimea drumurilor din judeţul respectiv şi veniturile proprii ale unităţilor administrativ teritoriale.
 
Conform precizărilor lui Lupu, dacă cele 7,69 milioane lei vor fi virate CJ, plenul va fi convocat într-o şedinţă extraordinară dedicată defalcării sumelor pe comune. „Noi am prefera ca banii să fie folosiţi pentru lucrări pe drumurile judeţene, pentru că sunt prea puţini pentru a mulţumi 93 de comune. La atâtea localităţi, nici nu se simt. Probabil însă se va negocia cu liderii de grup din CJ. Negociem şi noaptea dacă este nevoie, numai să vină banii. Acuşi e septembrie”, a spus Lupu.
 

 

Comentarii