De Business

Punem punctul pe știi

CTP vizează o investiţie în spaţii logistice la Iaşi: investitii totale de 250 milioane euro!

marți, 31 ianuarie 2017, 02:50
2 MIN
 CTP vizează o investiţie în spaţii logistice la Iaşi: investitii totale de 250 milioane euro!

CTP, unul dintre cei mai mari investitori în spaţii logistice şi industriale de pe piaţa locală, tatonează piaţa Iaşului.

 Compania are în plan să investească un sfert de miliard de euro în România în următorii doi ani în parcuri de business în oraşe precum Braşov, Iaşi şi Bacău. În prezent, dezvoltatorul are în construcţie peste 200.000 de metri pătraţi în mai multe oraşe din ţară şi, potrivit publicaţiei de business „Ziarul Financiar” (ZF), vrea să ajungă la un stoc de un milion de metri pătraţi în România până în 2018. „În ultimele 24 de luni am investit peste 250 milioane euro şi plănuim să investim un volum similar şi în următoarele 24 de luni. Ne gândim de asemenea să deschidem alte parcuri de business în alte oraşe regionale, precum Braşov, Iaşi şi Bacău.

În plus, vom realiza o extindere pentru retailerul Profi în Cluj-Napoca. Planul nostru este să ajungem în 2018 la un milion de metri pătraţi închiriabili”, spune Remon Vos, directorul general CTP, citat de ZF. CTP este lider de piaţă în Cehia şi deţine spaţii logistice şi de producţie în Slovacia şi Ungaria. În total, pentru companie lucrează peste 250 de angajaţi, dintre care 30 în România. Compania a început să investească în spaţii logistice şi industriale din România în 2015 şi deţine în portofoliu mai multe proprietăţi finalizate în mai multe localităţi din sudul şi vestul ţării, care însumează 600.000 de metri pătraţi, la care se adaugă alţi 200.000 de metri pătraţi încă în stadiul de construcţie.

„Proiectele noastre din Bucureşti sunt localizate în principal în partea de vest a oraşului pentru că acolo există autostrada A1. În ţară, ne-am concentrat tot pe vest, pentru că zona asigură accesul la ţările Europei Occidentale, care sunt cei mai importanţi parteneri pentru România”, a mai declarat Vos. Cel mai important proiect al CTP este CTPark Bucharest West, preluat de la Prologis în a doua parte a anului 2015, într-o tranzacţie estimată la peste 30 de milioane de euro, potrivit publicaţiei citate anterior. 

 

 

Comentarii