Cu care dintre autobuze aţi vrea să circulaţi? Trei firme se bat pentru cele 35 de autobuze second-hand

joi, 18 august 2016, 02:01
2 MIN
 Cu care dintre autobuze aţi vrea să circulaţi? Trei firme se bat pentru cele 35 de autobuze second-hand

Una dintre firmele care vor să aducă autobuze rulate la regia ieşeană de transport este Motel Bucium SRL, deţinută de patronul Unistil, Vasile Puşcaşu: Acesta a furnizat în trecut autobuze rulate către RATP 

Trei firme au rămas în competiţia pentru furnizarea de autobuze second-hand către RATP. Potrivit informaţiilor disponibile în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP), regia de transport va achiziţiona 35 de autobuze rulate cu podea joasă, valoarea estimată a contractului fiind de 5,5 milioane lei. După deschiderea ofertelor, propunerile tehnice a trei firme au intrat la evaluare: Best Omnibus SRL, Motel Bucium SRL (susţinător terţ Unistil SRL) şi asocierea New SH SRL – Impact Nutzfahrzeuge Handel (susţinător terţ Sponraft Zettl). RATP nu a dat încă publicităţii ofertele financiare, dar din datele disponibile în SEAP rezultă că cel mai mic preţ l-a ofertat compania sibiană Omnibus.

Conform informaţiilor „Ziarului de Iaşi“, firma vrea să aducă la Iaşi autobuze MAN NL313, în timp ce Motel Bucium a ofertat Volvo B9L, iar cel de-al treilea tip de mijloc de transport este Mercedes Citaro, care ar urma să fie furnizat New SH. La procedură au participat alte două companii, dar Comisia de eva­luare a respins ofertele. Este vorba despre Fila Company Iaşi (nu a ofertat acelaşi tip de autobuz) şi Girexim Universal Piteşti (a ofertat autobuze cu o lungime mai mică de 12 metri).

Ultima companie menţionată a informat RATP săptămâna trecută că a depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), nemulţumită de cerinţele tehnice stabilite de regia de transport în caietul de sarcini. Şefii RATP au susţinut recent că autobuzele sunt necesare pentru a putea asigura fluxul de transport pe traseele de pe raza oraşului, în condiţiile în care regia a preluat, din iunie 2016, şi rutele exploatate de Unistil. 

În paralel cu achiziţia RATP, Primăria Iaşi a desfăşurat două proceduri de licitaţie prin intermediul cărora a cumpărat 12 autobuze noi. Primul lot de patru a fost livrat săptămâna trecută, fiind vorba de mijloace de transport de tipul ISUZU Citiport. Al doilea lot de opt autobuze este aşteptat în perioada următoare, autobuzele fiind Eurobus Diamond. Atât autobuzele noi, cât şi cele second-hand care vor fi achiziţionate de RATP sunt dotate cu aer condiţionat. Investiţia municipalităţii a ajuns la 7,7 milioane lei, în timp ce RATP a alocat un buget de 5,5 milioane lei.

Comentarii