Cum se repară drumurile judeţene: 10 km de asfalt, restul plombe

vineri, 12 aprilie 2013, 17:35
2 MIN
 Cum se repară drumurile judeţene: 10 km de asfalt, restul plombe

Pe drumurile judeţene va fi declanşată operaţiunea „marea cârpăceală“.

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) a scos la licitaţie efectuarea de plombări pe 27 de tronsoane de drumuri judeţene. Lucrările, evaluate la 3 milioane lei, urmează să dureze două luni de la atribuirea contractului. În final, se vor face plombări cu 4 cm de mixtură asfaltică pe o lungime de 216 km.

„Sunt lucrări de întreţinere, ca să se poată circula cât de cât. Nu avem pretenţia de a face drumurile ca în palmă, întrucât dispunem de foarte puţine fonduri“, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Prin legea bugetului de stat, judeţului i s-au alocat 11,1 milioane lei pentru reparaţii la toate drumurile judeţene şi comunale. Conform programului de intervenţii pe drumurile judeţene elaborat de DJADP, în acest an se va turna covor asfaltic pe o lungime de 10,5 km, iar lucrări de întreţinere cu piatră spartă vor fi efectuate pe o lungime de 40 km. Astfel, se va lucra în total pe 50,5 km din cei 1.000 km de drumuri judeţene.

„Singura lucrare «serioasă» pe care o vom putea realiza în acest an este refacerea drumului Belceşti-Hodora. Se va turna covor asfaltic pe 4 km, valoarea estimată fiind de 2,14 milioane lei. Altminteri, mai avem câte 1 km de asfalt în şase comune, mai facem pietruiri de un milion de lei, plătim expertizele la vreo 10-12 poduri din zona Siretului, terminăm două poduri începute anul trecut şi terminăm şi bugetul“, a încheiat Minciună.

Comentarii