De Sănătate

Punem punctul pe știi

Director medical nou la Spitalul CF Paşcani

miercuri, 21 septembrie 2016, 01:51
1 MIN
 Director medical nou la Spitalul CF Paşcani

Spitalul CF Paşcani are un nou director medical. După aproape două luni în care a funcţionat fără director medical, la Spitalul CF Paşcani a ajuns ieri de la Ministerul Transporturilor numirea dr. Cătălina Roşca, medic de laborator, pe funcţia vacantă. Spitalul a rămas fără director medical imediat după contractarea serviciilor medicale pe anul 2016/2017.

Anterior, postul a fost ocupat de dr. Constantin Melinte, chirurg care în august a fost alungat din spital, după cum el însuşi a precizat pentru „Ziarul de Iaşi“. „Nu m-a dat afară, m-a alungat pur şi simplu. Acum etajul în care lucram, saloanele şi rezervele în care internam bolnavii operaţi de mine stau închise, nefolosite. Eu am titlul de doctor şi conform legislaţiei din România am voie să profesez până la 70 de ani. Managerul Amariei a considerat totuşi că nu mai pot opera, cu toate că spitalul se confruntă cu o criză mare de medici şi m-a alungat. Acum lucrez şi operez la Spitalul din Bicaz pentru că acolo s-a înţeles că pot profesa“, a explicat dr. Constantin Melinte.

Spitalul păşcănean se află în prezent într-o situaţie critică întrucât numai patru medici au aici încadrare cu normă întreagă. Din octombrie, dintre cei patru medici cu încadrare întreagă, unul pleacă în Anglia pe o perioadă de şase luni. 

Comentarii