Doi judecători notorii de la Tribunalul Vaslui vor veni la Curtea de Apel Iaşi

joi, 11 iunie 2015, 01:57
1 MIN
 Doi judecători notorii de la Tribunalul Vaslui vor veni la Curtea de Apel Iaşi

Unul dintre ei este cel care a lăsat în libertate doctoriţele acuzate de luare de mită care au scandalizat o ţară întreagă, acestea fiind ulterior arestate la Iaşi.

Curtea de Apel Iaşi va avea în organigramă, din această vară, încă doi judecători, ur­mare a unor decizii luate recent de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Doi ju­decători de la Secţia Penală a Tribunalului Vaslui urmează să ajungă la Iaşi, unul dintre aceştia chiar de luni, 15 iunie. Este vorba de Viorel Mun­teanu, fost şef al Secţiei Penale a instanţei din judeţul vecin. În Vaslui, numele lui Munteanu a fost legat de mai multe dosare cu interes mediatic.

Magistratul a fost contestat de presa locală din Vaslui după ce s-a opus în mod constant arestării a două doctoriţe acuzate de luare de mită şi avorturi ilegale, ambele încarcerate urmare a unor decizii luate, după contestaţii, la Curtea de Apel Iaşi. De asemenea, Munteanu a mai fost contestat după ce a eliberat din arest patru persoane ce au comis un viol în grup asupra unei eleve navetiste.

Cel de-al doilea judecător de la Vaslui care se va muta la Iaşi este Adrian Chiriac, care va veni în municipiul nostru începând cu 15 iulie. Chiriac este actual vicepreşedinte al Tribunalului Vaslui şi fost preşedinte al Judecătoriei. El s-a făcut re­marcat în Vaslui după ce a dispus arestarea mai multor interlopi din oraş.
 

Comentarii