De Business

Punem punctul pe știi

Două grupuri mari de firme din domeniul agricol din Iaşi îşi unesc forţele

joi, 07 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Două grupuri mari de firme din domeniul agricol din Iaşi îşi unesc forţele

Societatea Agricola 96 Ţigănaşi ce aparţine antreprenorului Aurel Placinschi (FOTO) şi grupul de firme Semtop Grup fuzionează la Iaşi. Proiectul este anunţat oficial diseară, în cadrul unui eveniment organizat la Bellaria, începând cu ora 18, unde organizatorii vor prezenta noul program de servicii pe care le vor oferi societăţile. 

„Noi ne-am dezvoltat timp de 26 de ani, iar anul acesta ne-am gândit să unim activitatea noastră cu un grup de firme din Bivolari, Semtop Grup, care produce seminţe. Noi deţinem 5.000 de hectare de teren, producem sămânţă pe terenuri irigate, depozite de cereale şi ne-am propus să începem un program de servicii pentru fermierii din regiunea Moldovei. Vrem să le furnizăm seminţe, pesticide, etc. La evenimentul de joi seara avem invitaţi atât colegi din judeţ, cât şi reprezentanţi de la APIA, DAJ, Direcţia Sanitar Veterinară, toţi cei cu care colaborăm”, a precizat inginerul Aurel Placinschi. Societatea sa este specializată pe cultivarea ce­realelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plan­telor producătoare de seminţe oleaginoase, fiind unul dintre principalii furnizori de produse agricole din regiune.

Inginerul Placinschi este primul beneficiar de fonduri europene din judeţ care a primit în jur de 30.000 de euro prin programul SAPARD în anul 2004, bani pe care i-a investit în utilaje agricole performante. În prezent administează peste 5000 de hectare de teren agricol în satele Ţgănaşi, Probota, Trifesti şi Victoria şi deţine o fermă cu 200 de vaci de lapte. Conform datelor de la ANAF, firma a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 44,5 milioane de lei şi un profit de peste 4,9 milioane de lei, dublu faţă de acum cinci ani. La rândul său, Semtop Grup s-a înfiinţat în 2012 şi deţine peste 3000 de hectare de teren agricol pe malul Prutului în zona comunei Bivolari şi Santa Mare din judeţul Botoşani. Este cunoscut ca mare producător de seminţe de cereale şi plante tehnice, precum şi de tomate în sistem hidroponic. Reprezentanţii Semtop spun că 70% din suprafaţa pe care o deţin este irigată. „Nu e o fuziune în adevăratul sens al cuvântului, e o întrepătrundere a grupurilor de firme. Mai exact, în grupul nostru i-am adus şi pe cei de la Agricola Ţigănaşi, având intenţii comune. Prin această colaborare avem cele mai multe hectare pe care le poate avea un grup de firme, 8.000 şi cu siguranţă ne vom extinde”, a explicat Cristian Grădinariu, reprezentant Semtop Grup. 

 

 

Comentarii