De Business

Punem punctul pe știi

După nenumărate amânări, hotelul Hampton by Hilton se deschide şi la Iaşi. Nu au precizat data!

miercuri, 01 noiembrie 2017, 23:58
3 MIN
 După nenumărate amânări, hotelul Hampton by Hilton se deschide şi la Iaşi. Nu au precizat data!

Transformarea hotelului Europa în Hampton by Hilton a demarat în urmă cu trei ani . Compania care a deţine imobilul a mai dat semne că vrea să inaugureze hotelul în două rânduri.

Brandul deţinut de Hilton deschide la Iaşi al doilea hotel din România, primul fiind deschis la Cluj. Hampton by Hilton de pe strada Anastasie Panu nr. 26 are 15 etaje, 117 camere, Wi-Fi gratuit, un centru de conferinţe şi o sală de fitness cu acces non-stop. Deşi reprezentanţii au anunţat oficial deschiderea printr-un comunicat de presă, trimis ieri pe adresa redacţiei, nu au precizat o dată anume. Deşi am cerut această informaţie telefo­nic, reprezentanţii hotelului ne-au spus că nu ne pot furniza o dată, dar că des­chiderea va avea loc în luna noiembrie iar presa va fi anunţată ulterior cu privire la o dată exactă.

Un semn al unei posibile inaugurări a fost şi acela că hotelul căutade acum o săptămână prin Agenţia Judeţeană a Forţei de Muncă din Iaşi să angajeze bu­cătari şi cameriste.  „Situat în centrul ora­şului, în apropierea centrelor de afaceri şi în proximitatea zonelor de divertisment şi cumpărături, Hampton by Hilton Iaşi este alegerea ideală atât pentru oaspeţii care vin aici pentru afa­ceri, cât şi pentru cei care vin de plă­cere. Întreaga noastră echipă aşteaptă cu nerăbdare să îi întâmpine pe turişti şi să le asigure o şedere plăcută, în timp ce aceştia explorează regiunea istorică a Moldovei“ a declarat Anca Stecyk, ma­na­ger general. Până în prezent, des­chiderea acestui hotel a fost amânată de două ori. Iniţial, reprezentanţii au anunţat în 2016 că acesta se va deschide în aprilie anul acesta, apoi au amânat pentru luna mai, însă nici atunci nu s-a deschis sticla cu şampanie.

Procesul de transformare a Hotelului Europa sub brandul „Hampton by Hilton“ a început în anul 2014. La finele lunii decembrie 2016, au fost instalate pe clădire două panouri publi­citare, care conţin numele francizei cumpărate de omul de afaceri Gheorghe Ionescu, proprietarul imobilului, de la cunoscutul lanţ hotelier internaţional. Potrivit sumelor vehiculate în proiecte similare din străinătate, investiţia pentru transformarea unui imobil sub franciză „Hampton by Hampton“ variază între 3,6 şi 6,5 milioane de dolari. Într-o discuţie mai veche cu jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“, Ionescu spunea că a finanţat lucră­rile din fonduri proprii, dar şi din împrumuturi.

După inaugurare, între 4 şi 6% din veniturile brute obţinute din închirierea camerelor merg către lanţul Hilton. „Din cauza unor proiecte tehnice, de proiec­tare, pentru a ajunge la standardele Hil­ton, care sunt pretenţioase, a necesitat o perioadă mai lungă de timp. Este o metodologie parcursă într-un astfel de proiect, iar la fiecare modificare trebuie primită aprobare. Din păcate, în Ro­mânia totul se preconizează, dar şi noi am stat la mâna proiectanţilor, a constructorului şi de aceea nu s-a putut respecta termenul iniţial“, explică patronul Hotelului Europa întârzierile. Reprezentanţii anunţă faptul că deja se pot face rezervări la numărul de telefon: 0232.242.000.

Compania internaţională deţine un portofoliu de 14 branduri şi aproape 5.100 de proprietăţi, cu peste 838.000 de camere în 103 ţări. Hotelul Hilton din Iaşi va avea şi camere duble şi comunicante, precum şi camere de lux. Potrivit descrierii de pe site-ul Hilton, camerele vor avea un pat confortabil, birou cu scaun ergonomic, TV cu ecran plan şi radio cu ceas deşteptător. Iniţial, în 2014, reprezentanţii Hilton anunţau 123 de camere, însă modernizarea fostului hotel Europa s-a finalizat cu şase camere mai puţin. 

 

 

Comentarii